Ripple (XRP) met 12 procent wekelijkse winst – komt de overwinning in de SEC rechtszaak dichterbij?

Ripple (XRP) heeft in de afgelopen 7 dagen 12 procent winst geboekt, waarmee het alle andere cryptocurrencies uit de top 20 overtreft. Is de kleine rally van XRP een teken van Ripple-succes in de SEC-proef?

Een blik op de crypto-grafieken onthult dat: In de afgelopen 7 dagen heeft Ripple (XRP) het aanzienlijk beter gedaan dan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en alle andere top 20 altcoins met een wekelijkse winst van 12 procent. XRP wist zijn eigen momentum op te bouwen tegen de markttrends in en het ligt voor de hand om dit te koppelen aan de komende uitspraak in de rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De prijscurve van XRP kwam immers in een stroomversnelling toen de rechtbank in New York beval dat de beruchte “Hinman speech” en de bijbehorende omstandigheden openbaar werden gemaakt.

De rechtszaak loopt al sinds december 2020 en nu wordt gewacht op een uitspraak. Advocaat en proceswaarnemer Jeremy Hogan wijst er via Twitter op dat rechter Analisa Torres tot nu toe ongeveer elke negen weken belangrijke tussentijdse uitspraken heeft gedaan. Als het patroon zich voortzet, zou medio juli duidelijk moeten zijn of Ripple de aanval van de SEC kan afweren. Tot nu toe hebben de beslissingen van Torres aangegeven dat ze niet blindelings het argument van de SEC volgt dat XRP moet worden geclassificeerd als een effect. Ripple vindt dat XRP, net als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), van de SEC een pas op de plaats moet krijgen. Hier is de “Hinman speech” bedoeld als het belangrijkste bewijsstuk.

De robuuste prijsontwikkeling van XRP suggereert dat beleggers de voor 13 juni aangekondigde release van de “Hinman speech” zien als het moment om een voorlopige beslissing te nemen over SEC vs. Ripple. Analist Ali Martinez schrijft op Twitter dat Ripple grote beleggers (“walvissen”) weer zeer actief zijn en in mei minstens 52 miljoen XRP ter waarde van ongeveer US$ 23 miljoen aan hun bezit hebben toegevoegd. In het algemeen kent XRP momenteel een opvallend hoge dagelijkse omzet.

Conclusie: XRP straalt optimisme uit – Is Ripple aan de winnende hand tegen de SEC?

In de crypto-industrie wordt de zaak van Ripple vs. de SEC gezien als een mijlpaal als het gaat om de vraag of de autoriteit haar harde koers tegen cryptocurrencies en exchanges kan voortzetten. Meer dan een paar analisten pleiten al voor een koersdoel van 1 US dollar voor XRP in afwachting van een procesoverwinning voor Ripple. XRP wordt momenteel tegen een goede US$0,50 verhandeld en de all-time high van US$3,40 uit 2018 toont potentieel.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*