Cardano (ADA): Topontwikkelaar wil DeFi-projecten aantrekken met Layer 2-oplossingen

Vanuit het oogpunt van topontwikkelaar Sebastien Guillemot is Cardano (ADA) op weg om een aantrekkelijk aanspreekpunt te worden voor innovatieve projecten op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi) via zogenaamde Layer 2-oplossingen.

De discussie over welke sectoren Cardano (ADA) zijn potentieel kan uitspelen, krijgt impulsen van een externe topontwikkelaar. Sebastien Guillemot, medeoprichter van Milkomeda, Paima Studios en andere cryptobedrijven, heeft zich namelijk via Twitter uitgesproken. “We zullen van Cardano de beste plek maken om kapitaal voor innovatie op te halen,” schrijft Guillemot. Zogenaamde Layer 2-oplossingen gaan daarbij ook een centrale rol spelen.

Want daarmee hebben Guillemot en zijn bedrijven al de eerste successen geboekt. In april slaagde Milkomeda erin de Ethereum Virtual Machine (EVM) te integreren in een Cardano sidechain. Hiermee kan het netwerk van ADA communiceren met enkele andere blockchains en monetaire acties organiseren. Een algemene verbinding van andere ecosystemen met Cardano via Layer 2 oplossingen zou theoretisch onbeperkte mogelijkheden creëren. Guillemot richt zich momenteel op het vereenvoudigen van het financieringsproces voor jonge cryptoprojecten.

Daartoe werd de Milkomeda Asset Consolidator (MAC) gelanceerd, die gebaseerd is op Cardano. Deze module is bedoeld om een typisch probleem in het opstartproces van toekomstige cryptocurrencies op te lossen. Zoals Guillemot uitlegt, wordt risicokapitaal vaak verzameld in verschillende cryptocurrencies en blijkt de latere uitbetaling van de nieuwe munten in ruil daarvoor vaak een “nachtmerrie”. Met de MAC zijn dergelijke processen nu te automatiseren en te bundelen via ADA, waardoor de start-ups van de DeFi-divisie veel werk uit handen wordt genomen. Voor blockchain gaming wijst Guillemot op Paima Studios, dat hij mede heeft opgericht, als facilitator van de intrede.

Het ontwikkelingswerk van Guillemot is al meerdere malen geprezen door Cardano-oprichter Charles Hoskinson. Dat is opmerkelijk omdat ook Hoskinson steeds met nieuwe ideeën komt over hoe ADA zich beter kan profileren. Alleen al in 2023 heeft Hoskinson NFT’s en later mobiele telefoonprojecten in Afrika uitgeroepen tot prioriteit voor Cardano. De benaderingen van Guillemot en Milkomeda richten zich daarentegen op DeFi en blockchain gaming als de branches waarin duurzame groei voor ADA verwacht zou kunnen worden.

Conclusie: Cardano op zoek naar de toekomst

De afgelopen jaren is het gebrek aan geldmakende use cases van Cardano een groot probleem gebleken. Zeker, de voorzichtige opwaartse trend voor Cardano zet zich voort in de DeFi-divisie. Maar in absolute termen is het iets meer dan $170 miljoen aan kapitaal dat daar volgens DeFiLlama is gestort verwaarloosbaar vergeleken met de marktkapitalisatie van ADA van bijna $13 miljard. Ondertussen zullen beleggers zich waarschijnlijk minder zorgen maken over wie precies duurzame innovaties bij Cardano in gang zet – het belangrijkste is dat ADA zijn zijwaartse trend doorbreekt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*