Polygon (MATIC): Deutsche Telekom wordt validator, breidt betrokkenheid bij blockchain uit

Deutsche Telekom wordt een van de 100 validators in het Polygon (MATIC) netwerk. Het bedrijf zet hiermee zijn betrokkenheid bij blockchaintechnologieën voort, die in 2020 begon met Chainlink (LINK).

Ongemerkt door velen, is Deutsche Telekom aan het uitgroeien tot een van de belangrijkste spelers in de crypto-industrie. Het nieuwste succes voor haar dochteronderneming Deutsche Telekom MMS is om een van de 100 validators te worden in het netwerk van Polygon (MATIC), zoals aangekondigd met een persbericht. In deze rol draagt Deutsche Telekom bij aan de veiligheid, stabiliteit en decentralisatie in het ecosysteem van Polygon, voegde het toe.

Polygon wordt beschouwd als de toonaangevende Layer 2-oplossing voor Ethereum (ETH) en MATIC is onlangs opgeklommen naar de TOP 10 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. Polygon verwerkt dagelijks meer dan 3 miljoen transacties en er wordt ruim 1 miljard US dollar gestort bij MATIC in de gedecentraliseerde financiële divisie. De samenwerking met Deutsche Telekom zal de weg vrijmaken voor meer zakelijke lijnen, zegt Polygon’s Chief Operating Officer Michael Blank.

Deutsche Telekom raakte voor het eerst betrokken bij de crypto-industrie in de zomer van 2020, toen het zich ook aansloot bij Chainlink (LINK) als validator. De resultaten daar leidden tot groen licht voor verdere uitbreiding bij Deutsche Telekom MMS. Ondertussen is het bedrijf ook actief als netwerkpunt en validator voor FLOW, Polkadot (DOT) en verschillende andere cryptocurrencies. Voor Deutsche Telekom zijn er inkomsten uit vergoedingen en staking, de cryptoprojecten zijn blij met het wereldwijde netwerk van de Duitsers, dat betrouwbaarheid met zich meebrengt en mogelijk ook de snelheid verhoogt.

Conclusie: Deutsche Telekom bij Polygon – meer dan een experiment

Met MATIC is Polygon een van de projecten in de crypto-industrie geworden die actief samenwerking zoekt met grote bedrijven. In de VS maken onder andere Meta, Starbucks en Disney gebruik van de diensten van Polygon. Deutsche Telekom als validator is ook hier een succes. Aan de andere kant laat de samenwerking zien dat Deutsche Telekom MMS blijft uitbreiden en dat de deals lijken te lonen. Bij Hedera Hashgraph (HBAR), het blockchainproject van de grote industrie, zit Deutsche Telekom al ruim twee jaar in het bestuur. Dit toont ook aan: Deutsche Telekom ziet de wereld van Bitcoin en Co. en het gebruik van blockchaintechnologieën niet langer als een experiment, maar wil actief zijn in de groeisector.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*