Avalanche (AVAX) voor het eerst met meer dan 1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers

Avalanche (AVAX) heeft voor zichzelf een record gevestigd met meer dan 1 miljoen actieve gebruikers in mei en de trend blijft wijzen op groei. Een van de redenen hiervoor is de lancering van AvaCloud een week geleden.

Avalanche (AVAX) kan blij zijn met een mijlpaal in zijn ontwikkeling: In mei registreerde het ecosysteem voor het eerst meer dan 1 miljoen actieve gebruikers, zo blijkt uit blockchaingegevens. Vergeleken met april betekent dit een stijging van ruim 20 procent. Avalanche is erg populair als laag 1 oplossing in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) segment, maar blockchain gaming wordt ook steeds meer een succesfactor voor AVAX. De lancering van AvaCloud eind mei wordt gezien als een belangrijke innovatie.

AvaCloud maakt het mogelijk om zonder programmeerkennis een eigen blockchain op te zetten, die vervolgens als een zogenaamd subnet aan Avalanche wordt gekoppeld. Mede-oprichter Emin Gün Sirer verwees via Twitter naar het potentieel waarmee AvaCloud nieuwe toepassingen voor AVAX verkent. Voorheen hadden lange ontwikkeltijden en hoge kosten veel projecten afgeschrikt om in blockchainoplossingen te stappen. Met AvaCloud wordt aan de slag gaan net zo eenvoudig als het opzetten van een website, schreef Emin Gün Sirer. In december 2022 had Avalanche directe communicatie tussen subnetten geïntegreerd via Avalanche Warp Messaging (AWM) op zijn subnetten, wat ook nieuwe toepassingen bevordert.

DeFiLlama vermeldt Avalanche als het nummer zeven grootste ecosysteem voor DeFi, met iets meer dan 700 miljoen dollar aan gesteund kapitaal. Onder andere de gamestudio Shrapnel en de game-app Blitz hebben zich al aangemeld bij AvaCloud. De verantwoordelijken bij AVAX spreken van een gestaag groeiend aantal samenwerkingspartners en zien zichzelf in de fast lane van technologische ontwikkeling. Met de Cortina-upgrade in april heeft Avalanche technologische details verbeterd die door ontwikkelaars waren voorgesteld.

Bottom line: Avalanche via AvaCloud met Blockchain as a Service.

Voor investeerders is het aantal maandelijkse actieve gebruikers op Avalanche van belang, omdat ze AVAX gebruiken om te betalen voor vergoedingen en soms in DApps zelf. Hier laten de blockchaingegevens voor mei ook een recordwaarde zien. Avalanche lijkt zich dus langzaam te ontwikkelen van een DeFi-gericht ecosysteem naar een alleskunner die via AvaCloud in principe elke online applicatie kan ondersteunen. AVAX wordt momenteel verhandeld rond US$14 en laat een voorzichtige opwaartse trend zien in 2023, maar is ver verwijderd van all-time highs van meer dan US$140 uit het crypto boom jaar 2021.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*