PulseChain en HEX: hoe Richard Heart’s kaartenhuis instort

Het ecosysteem rond PulseChain, HEX en de gedecentraliseerde cryptobeurs PulseX vertoont tekenen van desintegratie. Achter de projecten zit Richard Heart, een zelfbenoemde cryptogoeroe.

Pas op, hier komt een verhaal waarin investeerders veel geld hebben verloren – en waarschijnlijk te veel vertrouwen hebben gesteld in een zelfbenoemde cryptogoeroe genaamd Richard Heart. Specifiek gaat het over het PulseChain (PLS) ecosysteem, dat half mei werd gelanceerd en tokens zoals HEX en de gedecentraliseerde cryptobeurs PulseX omvat. Deze maandagochtend gaf oprichter Richard Heart via Twitter toe dat de brug tussen PulseChain en Ethereum (ETH) is verstoord. Maar dit incident is er slechts één in een langere keten van teleurstellingen die Richard Heart’s project investeerders heeft bezorgd.

Heart’s avonturen waren begonnen in 2019/20 toen hij HEX lanceerde. Het ERC-20 token moest een wereldprimeur brengen als “waardeopslag” in het Ethereum ecosysteem, maar HEX bracht Richard Heart in de praktijk alleen maar winst, zoals Protos analisten gedetailleerd aangeven. Maar toen hij eenmaal de smaak te pakken had, ging de man wiens echte naam Richard James Schueler is door. Nu moest PulseChain, een kopie van Ethereum (ETH) zelf, de truc doen. Op zijn website noemt Richard Heart zichzelf “een kracht voor het goede” en belooft hij niet alleen instructies over hoe je snel rijk kunt worden via crypto, maar ook hulp bij het stoppen met roken, gokken en alcohol.

Richard Heart: veel fans, veel critici

Door deze bizarre mix heeft Heart’s YouTube-kanaal maar liefst 150.000 abonnees, op Twitter volgen ongeveer 330.000 mensen hem en op TikTok zijn er al meer dan 20.00 volgers. Richard Heart heeft dus een breed publiek, dat hij heeft geïnspireerd voor PulseChain. Maar zoals Protos meedogenloos analyseert: De fans van Richard Heart werden opnieuw geconfronteerd met slecht nieuws. Door een beveiligingslek in de gedecentraliseerde cryptobeurs PulseX verdwenen miljoenen Amerikaanse dollars aan fee-inkomsten, die naar de aanbieders van liquiditeit hadden moeten gaan. En waarom Bitcoin (BTC) tijdelijk voor meer dan 70.000 US dollar werd verhandeld op PulseX – meer dan het dubbele van de marktprijs – is nog niet definitief verklaard. Maar Amerikaanse media zoals BeinCrypto vermoeden dat dit een teken is van een frauduleus piramidespel.

Tot de hardste critici van Richard Heart behoort Eric Wall, die de projecten classificeert als “nep” en die het soms niet kan laten om “domme mensen” te bespotten als interessanter dan slimme mensen. Hiermee richt hij zich op de achterban van Richard Heart, die tot nu toe altijd bereid is geweest om er geld in te pompen in plaats van zich te ontdoen van hopeloze investeringen. Ondertussen gaan de prijscurves van HEX, PulseChain en PulseX allemaal richting totaal verlies.

Conclusie: Richard Heart is waarschijnlijk een oplichter met HEX, PulseX en PulseChain.

Als je wilt, kun je ook een recent opiniestuk lezen van de gevestigde crypto-columnist David Morris over Richard Heart aka Richard James Schueler, die spreekt van een “verslavend parallel universum”. Of je kunt je verwonderen over Heart’s webaanwezigheid van dure sportauto’s, recordbrekende diamanten, luxe horloges en meer. We raden je echter aan om met je handen af te blijven van alles wat met Richard Heart te maken heeft. Zijn projecten ruiken al van verre naar oplichterij en er waren niet eens nieuwe incidenten voor nodig om tot deze conclusie te komen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*