Ripple (XRP) nu een brugvaluta met Tranglo op alle betalingscorridors

Vorig jaar kocht Ripple zich in bij de Aziatische financiële dienstverlener Tranglo. Deze laatste meldt nu dit gebruik aanzienlijk uit te breiden na een succesvolle pilot met XRP als brugvaluta.

Ripple kan blij zijn met goed nieuws voor XRP afgezien van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De Aziatische financiële dienstverlener Tranglo kondigde via Twitter aan dat het nu Ripple ODL (On Demand Liquidity) aanbiedt op al zijn betalingscorridors. Daar wordt XRP verankerd als een brugvaluta om realtime, low-fee internationale transfers mogelijk te maken. Ripple had in maart 2021 zijn intrede in Tranglo aangekondigd door 40 procent van de aandelen van het bedrijf te kopen. Tranglo wijst nu op een succesvol proefproject voor ODL sinds september 2021. In 100 dagen werden ongeveer 250.000 transacties verwerkt via Ripple ODL met XRP, die een gecombineerd volume van 48 miljoen US dollar hadden.

In een persbericht beschrijft Tranglo de voordelen en visie voor het gebruik van Ripple ODL en XRP. Doorgaans moeten banken reserves aanhouden voor transacties tussen verschillende valuta’s en over de grenzen heen. Met ODL is dit niet nodig omdat Ripple liquiditeit garandeert via XRP. Dit biedt institutionele gebruikers van ODL het voordeel dat zij met hun kapitaal efficiënter de groei kunnen vormgeven, schrijft Tranglo. “Onze remittance-partners willen zo snel mogelijk en tegen de laagste kosten markten betreden”, aldus Tranglo CEO Jacky Lee.

Achtergrond over Tranglo en Ripple (XRP).

Tranglo, dat in 2008 in Maleisië werd opgericht, zegt nu in meer dan 100 landen aanwezig te zijn via partnerschappen met 1.300 banken, 2.500 mobiele bedrijven en 130.000 geldcentra. De kernactiviteit zijn internationale transacties van kleinere bedragen, waarbij geldovermakingen van migrerende werknemers naar hun thuislanden en kleine zakelijke behoeften een belangrijke rol spelen. Dit genereert jaarlijks een volume van meer dan 4 miljard USD. Ripple had besloten om met Tranglo in zee te gaan nadat het zijn vorige vlaggenschippartner MoneyGram had verloren als gevolg van de aanklacht van de SEC. Voor Ripple is ODL de belangrijkste bouwsteen om XRP te bewijzen in zijn oorspronkelijke concept als een brugvaluta.

Tranglo onderhoudt momenteel 25 betaalcorridors waar ODL en XRP via RippleNet kunnen worden gebruikt. De regionale focus ligt op Australië, Japan, Singapore en de Filippijnen. Het netwerk moet worden uitgebreid. Uit de cijfers van het proefproject blijkt dat een gemiddelde transactie bij Tranglo een volume heeft van ongeveer 200 US dollar. Hier komen de besparingen op de kosten goed van pas, want bij de klassieke Swift-oplossing moet je vaak rekening houden met 10 US dollar en meer.

Conclusie: Ripple en XRP ruiken ochtendlucht

In de SEC-procedure tegen Ripple, die een goede 14 maanden geleden begon, wist het cryptobedrijf punten te scoren en een positieve uitspraak voor XRP lijkt voor veel waarnemers binnen handbereik. Tranglo’s verbintenis met XRP komt op het juiste moment, ook al is het onduidelijk hoeveel Ripple zal betalen voor dit partnerschap. Ook belangrijk deze dagen: Op Twitter, heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse duidelijk gemaakt dat zijn bedrijf alle sancties tegen Rusland steunt. Aangezien Rusland wordt uitgesloten van Swift en ook andere financiële kanalen door het Westen voor Rusland worden drooggelegd, zijn er scenario’s in de cryptoscene over hoe Bitcoin en Co. Moskou manieren kunnen bieden om uit zijn financiële ellende te komen. Ripple neemt hier een duidelijk standpunt in en maakt een einde aan speculaties.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*