Ripple (XRP): Positief sentiment onder walvissen – massale her-aankoop

Grote beleggers in Ripple (XRP) laten zich blijkbaar niet afschrikken door de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en kopen de controversiële altcoin op. Ook de stijgende handelsvolumes zijn een positief teken.

Er wordt momenteel weinig vernomen over het zwaarbevochten duel tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). XRP lijkt momenteel echter weer in het vizier van de walvissen te zijn, de datadienst Whale Alert meldt via Twitter toegenomen aankopen van XRP in bedragen van meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollar elk. Gisteren alleen al stroomde ten minste 73 miljoen US dollar aan XRP in de portefeuilles van grote beleggers en de trend zet door. Sinds middernacht heeft Whale Alerts al voor minstens 75 miljoen Amerikaanse dollar aan XRP-aankopen geregistreerd.

Deze aankopen helpen de prijscurve van XRP echter nauwelijks; de altcoin handelt zijwaarts op ongeveer 0,35 Amerikaanse dollar en kon de algemene verliezen op de cryptomarkt in augustus niet weerstaan. Analisten van Santiment hebben echter de NVT-indicator (Network Value to Transactions) als een positief signaal voor XRP aangemerkt in een rapport. NVT meet de verhouding tussen de marktkapitalisatie van een cryptocurrency en het dagelijkse volume van de transacties. Volgens Santiment zijn hier signalen voor een bullmarkt in XRP te detecteren, en beoordeelt daarmee de kortetermijnkansen voor Ripple als beter dan voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Deskundigen zijn het er echter over eens dat het lot van Ripple en XRP op middellange en lange termijn zal worden bepaald door het geschil met de SEC. De SEC wil bewijzen dat XRP als een effect moet worden beschouwd en dat Ripple daarom zijn cryptocurrency in 2013/4 illegaal op de markt heeft gebracht. Ripple is er daarentegen van overtuigd dat XRP niet onder het toezicht van de SEC valt en onafhankelijk is als gedecentraliseerde cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum.

Conclusie: XRP met positieve tekenen – maar toekomst blijft onzeker

Proceswatchers hebben een paar overwinningen geteld voor Ripple in 2022, waarbij de nu beruchte “Hinman speech” een centrale rol speelde. Sommige voorstanders van XRP blijven geloven dat een minnelijke schikking tussen de SEC en Ripple mogelijk is om het moeizame proces tot een einde te brengen. Of de huidige aankoop door walvissen gericht is op kortetermijnwinsten of erop rekent dat Ripple en XRP een hoge vlucht zullen nemen na een positieve afloop van de zaak, is moeilijk te peilen. Zo blijft XRP een wankele kandidaat onder de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies ter wereld.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*