Coinbase introduceert cbETH voor staked Ethereum – kopie van Lido’s principe

Coinbase biedt sinds 2021 staking aan voor Ethereum. Deze ETH is echter tot nader order niet toegankelijk omdat upgrades voor Ethereum op zich laten wachten. Als tussenoplossing lanceert Coinbase daarom cbETH, een nabootsing van het concept van Lido.

Ethereum (ETH) is toe aan “The Merge” medio september en de upgrade zal het protocol fundamenteel veranderen. Ter voorbereiding op “The Merge” was en is er nog steeds de mogelijkheid om Ethereum te staken; Coinbase heeft dit aanbod ook sinds eind 2021 in haar programma. Maar de hoop om met “The Merge” opnieuw toegang te krijgen tot gestackte ETH is voorlopig niet vervuld. Ze blijven in de Beacon Chain, het testnet voor Ethereum 2.0, tot een latere update. Coinbase lost dit dilemma nu op naar het voorbeeld van Lido, waar sinds eind 2020 met succes een wrapped token is opgericht met stETH.

Coinbase noemt zijn antwoord op de speciale situatie met Ethereum cbETH (Coinbase Wrapped Staked ETH) en legt het basisprincipe uit op Twitter. Volgens dit, vertegenwoordigt cbETH de ETH die zijn of zullen worden gestort bij Coinbase voor staking in een verhouding van 1:1. Deze koppeling betekent echter niet noodzakelijkerwijs een 1:1 koppeling tussen de prijs van cbETH en de prijs van Ethereum, aangezien cbETH afzonderlijk vrij kan worden verhandeld. Toch is dit het voordeel voor gebruikers: met cbETH hebben ze nu een cryptocurrency bij de hand die naar believen kan worden gebruikt en verhandeld. Als Coinbase-klant hoeft u niet langer te wachten tot staked Ethereum in 2023 officieel uit de Beacon Chain mag worden teruggetrokken, maar kunt u nu al actief worden met cbETH.

cbETH is gepland om deze donderdag op Coinbase te worden gelanceerd. De eerste gegevens van CoinMarketCap, bijvoorbeeld, geven een prijsverschil aan van ongeveer 5 procent met ETH. Gewikkelde ETH van Lido heeft ook te maken met een dergelijke “korting”, maar stETH wordt dichter bij ETH genoteerd. Wat beide tokens gemeen hebben is dat ze voor 100 procent worden afgedekt door Ethereum, wat betekent dat de prijsschommelingen natuurlijk zullen doorgaan tot het moment waarop de Beacon Chain de ETH vrijgeeft die daar is gestackt.

Conclusie: cbETH een interessante vooruitgang voor Coinbase klanten

Ethereum heeft nog geen betrouwbare informatie gegeven over wanneer precies gestakede ETH in de beacon keten omgezet zullen worden in “normale” ETH. 2023 lijkt mogelijk, maar is niet bevestigd, zoals Coinbase ook opmerkt in een infopaper over cbETH. Maar net als met Lido, creëert Coinbase nu een manier om in de tussentijd over te stappen op verpakte staked Ethereum. Dus cbETH is goed nieuws voor Coinbase-klanten die hun gestakede ETH al weer in geld willen omzetten. Of cbETH ook aantrekkelijk zal worden voor DeFi – zoals stETH is gelukt – valt nog te bezien.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*