Ethereum Foundation bevestigt datum medio september voor The Merge

Ethereum 2.0 staat voor de deur, met “The Merge” die het protocol van de op één na belangrijkste wereldwijde cryptocurrency fundamenteel verandert. De Ethereum Foundation heeft nu de details van het schema voor september bevestigd.

“The Merge” bij Ethereum (ETH) is momenteel het grote onderwerp in de crypto scene. Dit komt omdat Ethereum een protocolverandering wil doorvoeren met “The Merge”; in plaats van “Proof-of-Work” met miners, zal de blockchain van ETH in de toekomst gebaseerd zijn op “Proof-of-Stake” met staking. Op korte termijn zal dit het energieverbruik in het Ethereum-netwerk met 99,5 procent verminderen, wat belangrijk is omdat de energie-efficiëntie van Bitcoin (BTC) met proof-of-work onder toenemende kritiek komt te staan. Er is nu een nieuwe blog post van de Ethereum Foundation over “The Merge”, die eerdere informatie officieel maakt.

Uit technologisch oogpunt zal “The Merge” in twee fasen verlopen. Op 6 september komt de update “Bellatrix” uit voor Ethereum. Enkele dagen later – naar verwachting tussen 10 en 20 september – zal het laatste stuk voor “The Merge” live gaan met de update “Parijs”. Aangezien de exacte startdatum voor “Parijs” afhangt van wanneer een vooraf bepaalde hashrate op Ethereum het mechanisme in werking zet, is een precieze voorspelling niet mogelijk. Deskundigen gaan echter uit van 15 of 16 september. Ongeveer 12 minuten na de “Paris” update, zal proof-of-stake op Ethereum het laatste protocol zijn en het direct verwachte effect van sterk verhoogde energie-efficiëntie zal optreden.

Vanuit het perspectief van Ethereum beleggers, is er normaal gesproken weinig te doen. Alle grote crypto exchanges zullen “The Merge” ondersteunen en hun klanten informeren. Zelfs degenen die ETH inzetten via grote aanbieders als Lido of Coinbase zullen zich waarschijnlijk nergens zorgen over hoeven te maken. Als je echter zelf een Ethereum node runt en/of zelf ETH staakt, zul je updates van de software moeten activeren, aldus de Ethereum Foundation.

Conclusie: Ethereum 2.0 in zicht – hoe zal de markt reageren?

Rond “The Merge” zullen er waarschijnlijk voorspelbare acties zijn op Ethereum die via winderige methodes winst willen maken. Wij hebben hier belangrijke informatie voor u samengevat.

Het is ook belangrijk op te merken dat “The Merge” in eerste instantie geen lage transactiekosten voor Ethereum en/of toegang tot ETH opgeslagen in de bakenketen met zich mee zal brengen, zoals vaak ten onrechte wordt aangenomen. Deze stappen zullen op zijn vroegst in 2023 worden gevolgd door verdere actualiseringen.

Dit is nog een reden waarom velen in de crypto-industrie geloven dat “The Merge” momenteel al is ingeprijsd in Ethereum. Aan de andere kant zou een succesvolle lancering van Ethereum 2.0 bewijzen dat een cryptocurrency met een marktkapitalisatie van honderden miljarden US dollars een fundamentele protocolverandering soepel kan laten verlopen. Hier is een momentum aan het ontstaan voor ETH, waardoor de verschillen met Bitcoin nog duidelijker zullen worden dan voorheen. Dit zou een blijvend positief effect kunnen hebben op de prijscurve van Ethereum – deze veronderstelling kan moeilijk bij voorbaat worden verworpen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*