Cardano (ADA) met vooruitgang in voorbereiding op de update Vasil

Bij Cardano (ADA) heeft de update van Vasil, die met hoge verwachtingen gepaard ging, deze zomer de discussie gedomineerd. Na verschillende malen de startdatum voor Vasil te hebben uitgesteld, lijkt deze nu echter de eindspurt in te gaan.

Cardano (ADA) loopt achter op ambitieuze plannen in 2022, de grote update Vasil zou oorspronkelijk al op 29 juni live gaan. Maar de termijn kon niet worden gehaald en ondertussen is de prognose voor Vasil bij Cardano “over een paar weken”. Nu wordt Input Output, het cryptobedrijf achter ADA, wat concreter op Twitter. Er is informatie over hoe ver de voorbereidingen voor Vasil gevorderd zijn op de drie gespecificeerde gebieden:

1. ruim 40 procent van de blokken in de Cardano-blockchain wordt momenteel al gegenereerd via de Node-software in versie 1.35.3. Het doel hier is 75 procent voor Vasil vrijkomt. ‘s Werelds grootste cryptobeurs, Binance, wil nu de node-software voor Cardano updaten naar versie 1.35.3, zodat de grens van 75 procent waarschijnlijk binnen handbereik is.

Input Output schrijft dat er nog klein werk moet worden verricht aan de Cardano wallet om deze compatibel te maken met Vasil. Dan zouden de cryptobeurzen ook hun voorbereidingen voor ADA met Vasil kunnen afronden. Om Vasil te ontgrendelen, wil Cardano weten dat ongeveer 25 grote crypto exchanges de update ondersteunen, waarbij minstens 80 procent van de liquiditeit van ADA in kaart wordt gebracht.

De derde voorwaarde voor Vasil, volgens Input Output, blijft dat de 10 belangrijkste Cardano DApps naar omzet vertrouwen op Vasil en de Node software in versie 1.35.3 hebben uitgetest. Volgens de nieuwe informatie zijn er reeds 4 bevestigingen ontvangen.

Input Output kondigt ook de voltooiing aan van een webpagina waarop de stand van de voorbereidingen voor Vasil voortdurend zal worden gedocumenteerd. Het ongewone transparantie-offensief bij Cardano heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat er veel opwinding was over een naar verluidt “catastrofaal gebroken” testnet voor Vasil. De Node software in de eerdere versie 1.35.2 werd hier aangepakt. Sceptici beweerden al dat een lanceerdatum voor ADA met Vasil in 2022 niet meer haalbaar was.

Conclusie: Kan Cardano opstijgen met de Vasil update?

De merkbare nervositeit bij Cardano in verband met de Vasil update heeft een solide achtergrond: de laatste grote update, Alonzo, was bijna een jaar geleden – en die kon niet voldoen aan de verwachtingen om van het DeFi groeisegment een breed toepassingsgebied voor ADA te maken. Vasil wordt nu verondersteld hier te helpen, ook in combinatie met een andere ADA update genaamd Hydra gepland voor 2022. Gezien de herhaalde niet ingeloste beloften noemen critici Cardano nu al een “bedrieglijk pakket”. Het is aan Input Output en de Cardano-gemeenschap om de sceptici te weerleggen en, met de succesvolle verdere ontwikkeling van het ecosysteem, de ADA-prijscurve weer een positieve impuls te geven.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*