Ripple zonder XRP met nieuwe partners in Zuid-Azië

Ripple heeft voor RippleNet nieuwe partners gevonden met financiële dienstverleners in Maleisië en Bangladesh. Zij zien RippleNet als de beste oplossing om geldstromen van migrerende werknemers efficiënt af te handelen. XRP, ondertussen, stagneert.

Ripple (XRP) staat onder grote druk vanuit een investeerdersperspectief door het besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om meer dan 1 miljard aan schadeclaims in te dienen. Maar uit de buurt van de riskante situatie kan Ripple wel wat goed nieuws melden. Met Mobile Money uit Maleisië en bKash uit Bangladesh hebben twee financiële dienstverleners uit Zuid-Azië elkaar gevonden, die RippleNet in de toekomst zullen gebruiken als technologische basis voor grensoverschrijdend betalingsverkeer, schrijft Ripple in een persbericht.

Achtergrond op RippleNet in Bangladesh en Maleisië.

Volgens Rippele kijkt bKash in Bangladesh, met meer dan 45 miljoen klanten, vooral naar de geldstromen van Bangladeshi’s in het buitenland naar het thuisland. Deze zullen in 2020 naar verwachting een recordniveau van bijna 13 miljard dollar bereiken en een aanzienlijk deel daarvan zal afkomstig zijn uit Maleisië, waar de Bangladeshi’s zich als arbeidsmigrant verhuren. Net als Mobiel Geld in Maleisië ziet bKash zichzelf als een financiële dienstverlener die het bankieren naar de smartphone brengt.

Via RippleNet beloven de nieuwe partners van Ripple dat ze het overmaken van geld sneller en tegen lagere kosten zullen organiseren dan voorheen. Mutual Trust Bank (MTB) zal dienen als de lokale bank. Een gebruik van Ripple’s XRP als brugvaluta wordt niet vermeld in de aankondiging en wordt niet verwacht in het beschreven netwerk. In de regio is Ripple tot nu toe vooral in Thailand sterker aanwezig geweest.

Ripple heeft een positief momentum nodig

Ondertussen is er niets nieuws om officieel te melden van het SEC vs Ripple front. De SEC is er zeker van dat Ripple XRP op grote schaal illegaal verkoopt. Zij ziet XRP als vergelijkbaar met effecten (effecten), waarvoor een vergunning nodig is. Daarom wil de SEC dat Ripple schadevergoeding betaalt voor kopers van XRP. Door de druk van de regelgeving hebben toonaangevende cryptobeurzen zoals Coinbase besloten om te stoppen met de handel in XRP. Nieuwe partners xKash, Mutual Trust Bank en Mobile Money lijken echter onaangedaan door de problemen van Ripple in de VS en zien de samenwerking als langdurig.

Conclusie: XRP is water aan het betreden.

XRP handelt momenteel rond de $0,28, terug naar waar het vorig jaar was. Een kort tussentijds hoogtepunt, veroorzaakt door de vooruitzichten voor XRP in de DeFi-divisie, is alweer verleden tijd. Zo komen er steeds meer stemmen die niet meer helemaal geloven in een succesvolle toekomst van XRP.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*