SEI: Beursdebuut een succes, maar frustratie over vertragingen in de airdrop

De nieuwe cryptocurrency SEI heeft zijn lancering en beursdebuut deze week succesvol afgerond. Maar vertragingen in de beloofde airdrop van SEI zorgden voor teleurstelling.

SEI is live en de nieuwe cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van een goede 350 miljoen US dollar, heeft zojuist een plaats weten te bemachtigen in de top 100 van de belangrijkste altcoins. Handelsvolumes van meer dan 1 miljard US dollar per dag met SEI tonen de grote belangstelling verder aan. ‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance had SEI al voor de lancering gepromoot met zijn Launchpool-programma en vermeldt SEI net als bijna alle grote handelsplatformen. De marktintroductie van SEI ging echter ook gepaard met ongenoegen, omdat de beloofde airdrop niet werd uitgevoerd zoals verwacht.

Op de website van SEI werd gezegd dat de airdrop zou worden geopend met de lancering van het mainnet. Toen het mainnet van SEI op 15 augustus werd gelanceerd, meldden X-gebruikers zoals Nebula Agency echter dat de airdrop niet werkte. Daadwerkelijke investeerders die bereid waren om. altcoins van ecosystemen zoals Ethereum (ETH), Binance Smart Chain of Solana (SOL) naar SEI over te brengen, zouden beloond worden met SEI via airdrop.

Het duurde meer dan 24 uur voordat de SEI Foundation de taal op X veranderde in de zin dat de airdrop pas gedeeltelijk zou plaatsvinden na een “opwarmfase”. Een duidelijk tijdschema ontbreekt nog steeds. X-accounts met een hoog bereik zoals Olimpio classificeren de gebeurtenissen rond de SEI airdrop als een “fiasco”. Dit komt omdat de SEI-kanalen op Discord, via welke investeerders hulp zochten, ook tijdelijk offline werden gehaald.

In alle woede over de vertraging van de SEI airdrop ging basisinformatie over de nieuwe cryptocurrency bijna verloren. Als laag 1 oplossing wil SEI zijn toepassingsgebieden vinden in gebieden zoals handel met CO2-certificaten, blockchain gaming en sociale netwerken. Bij de lancering kwam 18 procent van de in totaal 10 miljard SEI op de markt en het prijsniveau heeft zich voorlopig rond de 0,20 US dollar genesteld.

Conclusie: SEI vergokt vertrouwen bij lancering door airdrop problemen

SEI is niet de eerste cryptocurrency die bij de lancering problemen ondervindt met een aangesloten airdrop. Arbitrum (ARB) moest bijvoorbeeld een overbelast netwerk verklaren bij de lancering en airdrop in maart van dit jaar, en verdere negatieve krantenkoppen volgden. Het SEI-team en de stichting moeten nu dringend hun communicatiebeleid professioneel vormgeven – ze willen immers een miljoenenmarkt aanboren.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*