Ledger Hardware Wallets integreren PayPal voor de aankoop van Bitcoin en Co.

Ledger, de toonaangevende fabrikant van hardware wallets, biedt gebruikers nu de mogelijkheid om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen via PayPal. De service is voorlopig beperkt tot de VS, maar zal naar verwachting ook naar de EU komen.

Waarom we het gebruik van een hardware wallet sterk aanraden is hier al vaak uitgelegd, je kunt ons grote marktoverzicht hier vinden. Degenen die al hebben besloten om een Ledger hardware wallet te gebruiken of van plan zijn om dat te doen, zijn misschien geïnteresseerd in de nieuwste functie, die de Franse wereldwijde marktleider nu heeft gepresenteerd in een blogpost. Met PayPal is de wereldwijde betaaldienst met een eigen cryptodivisie geïntegreerd in Ledger Live. Helaas is deze dienst voorlopig beperkt tot de VS, maar het overtuigende concept om Ledger en PayPal te combineren moet vroeg of laat ook in de EU worden uitgerold.

Concreet zal het dan mogelijk zijn om Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) te kopen en betalen via Ledger Live met PayPal. De nieuwe crypto-activa worden vervolgens automatisch geback-upt op de hardware wallet, bijvoorbeeld de Ledger Nano S of Nano X. Dit elimineert onhandige tussenstappen zoals het kopen van crypto op een cryptobeurs en het vervolgens overzetten naar de hardware wallet.

Pascal Gauthier, CEO van Ledger, vat de samenwerking als volgt samen: “We combineren de compromisloze veiligheid van Ledger met de expertise van PayPal op het gebied van veilige betalingen.” Ledger houdt het vooruitzicht om in de toekomst samen met PayPal nog meer functies aan te bieden. PayPal lanceerde onlangs zijn eigen stablecoin, PYUSD, en er gaan geruchten dat het van plan is om rente te betalen over tegoeden in PYUSD. Dit zou natuurlijk een merkbare waarde toevoegen aan de PayPal-functie op Ledger hardware wallets.

Conclusie: Ledger en PayPal – crypto kan bijna niet eenvoudiger

De domper op dit moment is dat de combinatie van een Ledger Nano X of andere Ledger hardware wallets met PayPal nog niet beschikbaar is in Duitsland. Over het algemeen lijkt het duo van Ledger en PayPal echter aantrekkelijk, omdat de meesten van jullie waarschijnlijk al een PayPal-rekening hebben, dus een extra KYC is niet nodig. Bitcoin en Co. kopen tegen eerlijke marktprijzen en ze dan automatisch laten back-uppen op een Ledger hardware wallet – het is moeilijk voor te stellen dat het handelen met BTC, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash eenvoudiger zou zijn. We zijn benieuwd wat er nog meer uit deze samenwerking zal komen en hopen dat Ledger plus PayPal hier snel gelanceerd zal worden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*