Cardano-oprichter Hoskinson verdedigt ADA fel tegen critici

Cardano (ADA) zit qua prijs in een langdurige dip. Maar oprichter Charles Hoskinson neemt het op tegen critici en wijst op de pluspunten van Cardano. Kan dit de prijscurve van ADA helpen terugkaatsen?

Cardano (ADA) wordt momenteel verhandeld op een niveau van US$0,27, dicht bij het laagste punt in een jaar. Onlangs werd Cardano qua marktkapitalisatie zelfs ingehaald door Dogecoin (DOGE), ver weg lijkt er geen momentum in zicht voor ADA. Charles Hoskinson, de eigenzinnige oprichter van Cardano, neemt het op tegen critici in de situatie. Per X (voorheen Twitter) roept Hoskinson de slogan “Cardano is here to stay” en ziet sceptici als tegenstanders…,

Het maakt niet uit hoe vaak cryptomedia, maximalisten of voorstanders van op durfkapitaal gebaseerde cryptocurrencies verklaren dat Cardano “dood, irrelevant of falend” is, schrijft Hoskinson. Hij geeft er de voorkeur aan om een lijst te delen van de prestaties van Cardano, variërend van hoge decentralisatie tot netwerkstabiliteit. Hij zinspeelt bijvoorbeeld op problemen bij Solana (SOL), dat volgens de huidige trends binnenkort ook ADA zal overtreffen in marktkapitalisatie.

Nu is het heel begrijpelijk dat Hoskinson zijn Cardano project prijst en verdedigt. Maar waarom hij het daarbij altijd moet opnemen tegen concurrenten – zoals hij in het verleden heeft gedaan – is zijn geheel eigen stijl. Hoskinson’s suggestie eind vorig jaar dat Solana zou moeten dokken met Cardano als sidechain zou wel eens snel een boemerang kunnen blijken te zijn.

Koopt Cardano-oprichter Hoskinson het gespecialiseerde portaal Coindesk?

Hoskinson is ook op een ander front actief. In januari werd bekend dat de Amerikaanse specialistische portal Coindesk te koop zou kunnen staan en Hoskinson toonde interesse. Nu laat hij op X doorschemeren dat met de herstructurering en het schrappen van banen bij Coindesk, de voorwaarden voor een overname aanwezig zouden kunnen zijn. Hij vergelijkt de situatie van Coindesk met die van Twitter voor de komst van multimiljardair Elon Musk. Wie Hoskinson kent, weet dat als hij Coindesk in de toekomst zou bezitten, hij zich nauwelijks zou onthouden van inmenging in redactionele zaken.

Conclusie: Cardano-oprichter Hoskinson geniet van schijnwerpers

Veel investeerders zouden willen dat Hoskinson zijn tijd en energie zou richten op het bevorderen van het ecosysteem van ADA in plaats van het aanwakkeren van vetes op sociale media en het promoten van privé zijprojecten. Maar de 35-jarige kan het blijkbaar niet laten om ongevraagd zijn door Cardano gegeven reikwijdte te gebruiken voor allerlei kwesties. Hoskinson bewijst de prijscurve van ADA al lang geen dienst meer.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*