Ripple (XRP): institutionele beleggers blijven optimistisch

Een goede maand geleden behaalde Ripple (XRP) een belangrijke gedeeltelijke overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit is een van de redenen waarom institutionele beleggers voor de 16e week op rij liever in XRP beleggen dan winst nemen.

Sinds half juli kan Ripple (XRP) genieten van een juridische status in de VS die voorlopig veilig is in vergelijking met veel andere cryptocurrencies. Op 14 juli eindigde een gigantische rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met een grote gedeeltelijke overwinning voor Ripple en XRP. Dit heeft institutionele beleggers blijkbaar ook aangemoedigd om hun blootstelling aan XRP te handhaven en uit te breiden, zoals blijkt uit een actueel marktrapport van CoinShare.

Volgens het rapport heeft XRP voor de 16e week op rij kapitaalinstroom geregistreerd. Sinds het begin van het jaar heeft CoinShare 11 miljoen US dollar aan kapitaalinstroom van institutionele beleggers voor XRP geteld, het meest recent rond de 0,5 miljoen per week. Vergeleken met de marktkapitalisatie van Ripple, die momenteel een goede 32 miljard US dollar bedraagt, blijft dit echter een beheersbaar bedrag. Spannender in dit verband is de toename van 127 procent die CoinShare heeft gemeten voor XRP onder vermogensbeheer sinds het nieuwe jaar.

De gegevens komen ook overeen met de prijscurve van Ripple: aan het begin van het jaar werd XRP nog verhandeld op 0,34 US dollar, momenteel is dat 0,61 US dollar. Toen de uitspraak in de SEC-procedure bekend werd, maakte XRP tijdelijk een prijssprong van bijna 70 procent. Sindsdien is de prijscurve van XRP gedaald, maar nooit meer teruggevallen naar het niveau van voor de aankondiging van de uitspraak in 2023.

Ondertussen is Ripple zelf al weer plannen aan het opstellen in de VS om Amerikaanse banken over te halen XRP te gebruiken als overbruggingsvaluta voor internationale geldtransfers. Tegelijkertijd werd een paar dagen geleden duidelijk dat het geschil over XRP met de SEC overuren gaat maken. De status van XRP als institutionele investering zal hier een grote rol in spelen.

Conclusie: Professionele beleggers zien XRP als een winstkans

Uit gegevens van CoinShare blijkt dat Bitcoin (BTC) de spil blijft van institutionele investeringen in cryptocurrencies met een instroom van $ 456 miljoen aan kapitaal in 2023. Opvallend is dat Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB), de nummer twee en drie meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, uitstroom laten zien. Ripple daarentegen, nu weer nummer vier qua marktkapitalisatie, lijkt een lieveling te worden van professionele beleggers, zij het op een matig niveau in absolute zin. Is het daarom aan te raden om in XRP te beleggen als particuliere particuliere belegger? Als je beslist, moet je je eigen onderzoek doen en de vooruitzichten voor XRP op de middellange en lange termijn in de gaten houden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*