Shimmer (SMR) airdrop: Regelwijziging op korte termijn voor IOTA zijproject

Het IOTA zijproject Shimmer (SMR) had eind januari een airdrop aangekondigd met een volume van USD 1 miljoen en het registratieproces. Nu zijn de regels veranderd, 48 uur voor de daadwerkelijke lancering.

De stemming bij Shimmer (SMR) is in de kelder; gisteren nog berichtten we over een nieuw dieptepunt voor het IOTA zijproject. Nu maakt Shimmer investeerders nog kwader met een last-minute regelwijziging van de SMR airdrop. Dit werd aangekondigd via X en het commentaar varieert van “oneerlijk” tot een drol meme.

Eind januari lanceerde Shimmer een airdrop met als doel om in maart en april SMR’s ter waarde van 1 miljoen US dollar uit te delen aan deelnemers. Om in aanmerking te komen voor de promotie moeten investeerders minstens 1.000 dollar in crypto storten op Decentralised Finance for Shimmer en het daar minstens 30 dagen laten staan. De laatste dag om je in te schrijven voor de Shimmer Airdrop is morgen, woensdag (14 februari), en de regelwijziging werd 48 uur eerder aangekondigd.

Nu wil Shimmer de investeerders in de airdrop die SMR kopen met de stablecoins USDC of Tether (USDT) ineens twee keer belonen. Tegelijkertijd wordt de optie om aan de deelnamevereisten voor de Shimmer airdrop te voldoen met USDT/USDC handelsparen in de eindfase geblokkeerd. Eén ding is duidelijk: met deze maatregel wil Shimmer voorkomen dat de prijscurve van SMR keldert. Maar aan de andere kant hebben zich volgens de nieuwe informatie al zo’n 900 investeerders aangemeld voor de SMR airdrop en een goede 650 hebben zich ook gekwalificeerd. Zij zullen nu moeten zien hoe ze gestraft zullen worden als ze niet met stablecoins aan de SMR-campagne hebben meegedaan.

Ondertussen blijven de tussentijdse resultaten van de langverwachte Shimmer dropping onthullend. De gegevens van DeFiLlama laten een instroom zien van iets minder dan USD 2 miljoen aan kapitaal voor DeFi bij SMR sinds de start van de campagne eind januari. Als er dan ook nog eens USD 1 miljoen aan Shimmer wordt weggegeven uit de projectreserves, is er een enorme kloof tussen het doel en het resultaat. Zelfs minder dan 1.000 deelnemers tot nu toe tonen dit aan: Shimmer heeft geen echte aantrekkingskracht op DeFi-experts, die anders graag regelmatig veelbelovende airdrops nemen.

Conclusie: Shimmer zet zichzelf voor schut – ook IOTA staat onder druk

Het veranderen van de regels tijdens een lopende promotie zoals de Shimmer airdrop is op zichzelf al zeer dubieus. Het verstoppen in een post op X en daar dan nog een correctie aanbrengen – dat kan worden geclassificeerd als gewoon gênant voor Shimmer. Maar ook bij IOTA zelf staan de zenuwen op scherp. De prijscurve hobbelt meer dan 90 procent weg van eerdere all-time highs. Dominik Schiener, hoofd van de stichting, lijkt een dromer met zijn doel om IOTA terug te brengen in de top tien van cryptocurrencies qua kapitalisatie. Hij categoriseerde Shimmer in het weekend als een mislukking en maakt van IOTA weer de belangrijkste focus. De gemeenschappen hebben echter allang kampen gevormd die Schiener en zijn communicatiebeleid als een last zien en roepen om zijn vervanging. Het kernprobleem van IOTA en Shimmer zou echter zelfs met nieuw leiderschap niet worden opgelost. Shimmer en IOTA hebben geen steun in de cryptoscene omdat de netwerken nog steeds niet gedecentraliseerd zijn en een gedecentraliseerd IOTA 2.0 (“Coordicide”) is al meer dan zeven jaar in de maak.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*