TenX: Crypto-creditcards zijn verleden tijd, nieuw begin gepland

TenX is als crypto-bedrijf met Duitse wortels het meest bekend om zijn creditcards die van nature Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) ondersteunen. Vanwege het faillissement van Wirecard moet dit aanbod worden stopgezet, kondigt TenX aan.

TenX is vaak met argwaan bekeken in de crypto-scene, niet alleen vanwege de (nu afgebroken) connecties met het schandalige Julian Hosp. Het eigenlijke hoofdproduct van een echte Kypto-creditcard is nooit echt van de grond gekomen na de aankondiging in 2017, de eerste poging mislukte omdat een partner zich terugtrok om Visa-kaarten uit te geven. Vervolgens vond TenX een nieuwe partner in Wirecard en bracht in 2019 ook haar creditcards naar Duitsland. Dit is nu al voorbij, kondigde TenX in een officiële aankondiging aan. De TenX creditcards zullen daarom in de nabije toekomst worden gedeactiveerd, de reden die hiervoor wordt gegeven is het faillissement van Wirecard.

Wat TenX klanten nu moeten weten

Volgens blogberichten mag iedereen die in dit land een TenX-creditcard gebruikt deze nooit alleen deactiveren. Voorwaarde voor terugbetaling van vooruitbetaalde kosten van dergelijke creditcards is namelijk dat de eigenaar ze niet zelf deactiveert. De details van het terugbetalingsprogramma worden later bekend gemaakt.

De creditsaldi die bij TenX in crypto-valuta’s worden gedeponeerd, worden op de TenX-portemonnee opgeslagen en zijn volgens de beschikbare informatie veilig. De TenX-portemonnee zal blijven functioneren en dus ook de overdracht van Bitcoin en andere cryptomunten naar andere adressen mogelijk maken.

Toen duidelijk werd dat het faillissement van Wirecard ook gevolgen zou hebben voor het aanbod van TenX, werd nog steeds gezegd dat er naar alternatieven werd gezocht voor de creditcarduitgever. Dit is niet langer het geval, dus we moeten dit voorlopig accepteren: Echte crypto-creditcards zijn in Duitsland niet beschikbaar en dus moeten we het doen met de alternatieven van bijvoorbeeld Binance, die ook voordelen hebben.

Conclusie: TenX met een onzekere toekomst

TenX belooft “dawn”, wat betekent dat ze een nieuw platform ontwikkelen dat financiële diensten en bankieren koppelt aan crypto valuta. Er is al een prototype gemaakt en de door TenX gelanceerde penningen PAY en TenX zullen een belangrijke rol spelen in dit nieuwe project. Deze hebben echter lange tijd geen positieve belangstelling voor de crypto-scene gewekt en TenX heeft ook ontslagen en managementwijzigingen aangekondigd. Of een nieuw begin onder deze omstandigheden kan slagen? Minstens massale scepsis is waarschijnlijk geschikter.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*