TenX: Insider beschrijft de ontwikkeling als hopeloos

Crypto-bedrijf TenX is volgens voorkennis aan het verdwalen in zijn herstructurering. Block-Builders.com lekte de inventaris van een werknemer uit en gaf aan waarom hij het vertrouwen in TenX heeft verloren.

Het cryptojaar 2020 was teleurstellend voor TenX, dat zijn eigenlijke core-crypto-creditcardbusiness moest opgeven en zelfs voordat dat begon met massale bezuinigingen. Maar het crypto-bedrijf had het nog steeds over “dageraad” na personeelswisselingen in de leiding. Nu heeft Block-Builders.de een beschrijving en analyse van de situatie ontvangen van een TenX-medewerker, wat sterke twijfels oproept over de succesvolle toekomst van TenX. We vatten de belangrijkste punten samen:

1. PAY-munten, TenX-munten: de insider meldt dat de twee door TenX gelanceerde munten geen rol meer spelen in de projecten in ontwikkeling. Dit is een “schande” al was het maar omdat zowel de klanten als de werknemers aanzienlijke hoeveelheden PAY-token en/of TenX-token in hun bezit houden. Maar volgens de anonieme informant moeten de penningen nu worden geclassificeerd als klootzakken of dode munten. Volgens Coinmarketcap is TenX (PAY) in feite al maandenlang vrijwel onveranderd op een niveau dat dicht bij het historisch dieptepunt ligt.

2. Het personeelsbestand van TenX: in de afgelopen acht maanden is ongeveer 75 procent van de werknemers van TenX ontslagen of uit eigen beweging vertrokken, aldus het bedrijf. De nieuwe CEO Claude Eguienta noemt dit een “gezonde inkrimping”. Maar TenX verliest op grote schaal knowhow en begint effectief van nul af aan. Bij nieuwe benoemingen in het managementteam ontbreekt het aan ervaring en training. Als gevolg daarvan hebben de resterende, langdurige medewerkers geen vertrouwen meer in het “disfunctionele managementteam”, schrijft de insider.

3. Nieuw product van TenX: Officiële informatie over wat TenX van plan is, is niet beschikbaar. Uit het lek blijkt dat het een niet-bewaardersportefeuille wordt die geoptimaliseerd wordt voor de DeFi-divisie met een focus op de Europese markt. Er worden intern onrealistische tijdlijnen gesmeed, maar de portemonnee zal naar verwachting op zijn vroegst in het tweede kwartaal van 2021 worden onthuld en zal pas op zijn vroegst eind 2021 aan een debetkaart kunnen worden gekoppeld. Het product heeft potentie, maar een daverend succes is voor TenX niet denkbaar met het bestaande team en de bestaande marketingstrategie.

4. Gemeenschap: TenX stopt in principe met de communicatie met klanten en de gemeenschap. De nieuwe CEO ziet geen voordeel in het ondersteunen van de volgers van TenX. En in werkelijkheid blijven voormalig CEO en TenX mede-oprichter Toby Hoenisch het bestuur domineren. Zowel Hoenisch als Eguienta zouden hun beslissingen uitsluitend baseren op getallen en empathie buiten beschouwing laten. Dit, zei hij, negeert de “menselijke, emotionele factor” die een grote invloed kan hebben op het opbouwen van een succesvol bedrijf.

“Aan allen die nog steeds vertrouwen hebben in het bedrijf (noot: TenX) – dit is misplaatst en onverdiend,” besluit de klokkenluider zijn executie. Hij blijft anoniem, zegt hij, omdat hij afhankelijk is van het salaris van TenX tot hij een nieuwe baan vindt. Om te bewijzen dat hij inderdaad vanuit TenX rapporteert, haalt hij het interne Slack-kanaal aan. Onlangs konden daar alleen nog “Happy Birthday” berichten worden gelezen.

Conclusie: loert TenX naar de afgrond?

Voor zover we onze bron kunnen verifiëren, is er geen reden om te twijfelen. Delen van de info passen bij de vrij beschikbare waterpeilrapporten van TenX en de explosieve conclusies zijn logisch. De toon slaat ook niet op een boze afrekening met een ex-werkgever, maar eerder op een teleurstelling over gepercipieerde strategische misstappen.

Wat wel duidelijk is, is dat Token PAY en TenX, ooit geassocieerd met veel hoop, lijken weg te kwijnen in niemandsland, en de nieuwe plannen van TenX zouden hen een dodelijke klap toebrengen als ze in de toekomst quasi-officieel zonder doel zijn. De sfeer die op TenX lijkt te heersen is allesbehalve positief en blokkeert elk gevoel van optimisme. Het product van een DeFi-portefeuille klinkt interessant, maar het zou te laat, halfbakken en zonder enthousiasme op de markt kunnen komen.

Een blik op de officiële kanalen van TenX is ook veelzeggend. Op Twitter dateert de laatste vermelding van oktober 2020, net als Facebook. Het is waarschijnlijk nog te vroeg voor de laatste zwanenzang voor TenX – maar een comeback is in de huidige situatie niet te verwachten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*