Tezos zal worden gekoppeld aan zoekmachine Wolfram Alpha

Tezos (XTZ) wordt geïntegreerd door de Wolfram Alpha zoekmachine. Dit geeft het Tezos ecosysteem de mogelijkheid om informatie van Wolfram Alpha in te voeren in bijvoorbeeld slimme contracten.

Wolfram Alpha is bekend geworden als een zoekmachine die gebruik maakt van algoritmen om antwoorden te vinden op zelfs complexe vragen, waardoor zij sterk verschilt van Google. Bij de verdere ontwikkeling van Wolfram Alpha zijn koppelingen met blockchains al langer van belang, zoals die van Bitcoin (BTC), Cardano (ADA) en Ethereum (ETH). Nu kan Tezos (XTZ) zich ook verheugen op actieve ondersteuning van de ontwikkelaars bij Wolfram Alpha. In een blogpost legt Wolfram Alpha uit dat zij zijn gaan samenwerken met TQ Tezos, een Tezos incubator.

Een eerste resultaat van de samenwerking is dat de programmeertaal Wolfram Language en de instructieketens bij Tezos compatibel zijn gemaakt. Dit opent mogelijkheden voor de uitwisseling van gegevens tussen de twee systemen. Het is nu dus verhoudingsgewijs eenvoudig om informatie die beschikbaar is bij Wolfram Alpha automatisch in te voegen in slimme contracten bij Tezos, en omgekeerd kunnen slimme contracten ook worden geprogrammeerd voor Tezos onder Wolfram Language. Het hoofd van Wolfram Blockchain Labs, Jon Woodard, ziet analyse van de Tezos Blockchain en educatieve programma’s als verdere gebieden waarop de samenwerking zijn vruchten zal afwerpen.

Blockchains ontmoeten zoekmachines

De werkzaamheden om zoekdiensten en crypto-ecosystemen op een zinvolle manier met elkaar te verbinden, krijgen steeds meer aandacht. Graph Protocol (GRT), bijvoorbeeld, is gespecialiseerd in het gericht indexeren van informatie uit de Ethereum (ETH) blockchain, waardoor deze op een georganiseerde manier beschikbaar komt voor toepassingen in bijvoorbeeld deFi ruimte. Bij Google is een project gericht op blockchain zoeken, genaamd Google Blockchain ETL, dat op zijn beurt weer moet aansluiten op Chainlink. Hier komen dus gebieden samen, die van verschillende technische kanten komen, maar veelbelovende toepassingsgebieden vinden. Een belangrijk sleutelwoord hierbij is orakel, d.w.z. de geautomatiseerde en fraudebestendige verbinding van inherent incompatibele gegevensbronnen met blockchains.

Conclusie: Tezos (XTZ) – aandelenkoers ziet voorzichtig opwaartse trend

Tezos heeft de laatste tijd in termen van publieke aandacht een achterstand opgelopen ten opzichte van de vallende sterren van de DeFi ruimte, maar blijft in de gunst komen in de industrie. De reden hiervoor is Tezos’ systeem van blockchains en sidechains die geoptimaliseerd zijn voor slimme contracten en DApps. De aandelenkoers van XTZ bereikte medio februari een nieuw hoogtepunt van $5,58, maar is momenteel ook teruggevallen tot net onder $4. Wanneer men echter de prijscurve van XTZ bekijkt, kan in de loop der jaren een opwaartse trend worden waargenomen, maar de duurzaamheid daarvan kan niet duidelijk worden vastgesteld.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*