Graph Protocol (GRT) is al een maand live en nadert nu de top 50 van de cryptocurrencyclub in termen van marktkapitalisatie. Dus wat is er zo bijzonder aan Graph Protocol en is GRT het waard om in te investeren?
Op 17 december 2020 werd met de lancering van het Graph Protocol’s (GRT) mainnet een begin gemaakt met een crypto-project dat een uniek verkoopargument voor zichzelf is. Een maand later is het tijd om de balans op te maken. Grafiekprotocol richt zich op het indexeren van informatie uit de Ethereum (ETH) blokketen en het vervolgens gemakkelijker en betrouwbaarder integreren van deze gegevens in bijvoorbeeld DApps. In deze context is brt de penning die wordt gebruikt om diensten te verdienen of te betalen. GRT heeft nu een marktkapitalisatie van ruim 500 miljoen dollar, wat betekent dat het momenteel op de 55e plaats staat van de belangrijkste cryptokringen. Is de start succesvol geweest en waar kunnen Graph Protocol en GRT vanaf hier naartoe?
Achtergrond bij Grafiekprotocol en brt
Grafiekprotocol kan al in de ontwikkelingsfase vanaf 2018 voortbouwen op de steun van de crypto-industrie. Coinbase Ventures, Compound en andere bekende namen namen namen deel met risicodragend kapitaal, plus een openbare symbolische verkoop. Ongeveer 15 miljoen dollar was beschikbaar voor het team rond Yaniv Tal en Graph Protocol kon er zeker van zijn dat er vanaf het begin prominente samenwerkingspartners waren.
Het idee van Graph Protocol is om de blokketen en daarmee het ecosysteem van Ethereum (ETH) en aanverwante ERC-20 penningen op vele manieren te indexeren. Door middel van zogenaamde subgrafieken wordt deze informatie vervolgens geaggregeerd voor specifieke projecteisen. Graph Protocol maakt het zeer eenvoudig om via de API subgrafieken in te voeren in slimme contracten of DApps. Dit is bedoeld om anderen te ontlasten van het werk dat zij voorheen zelf moesten organiseren voor de instroom van informatie. Graph Protocol ziet zichzelf dus als een innovatieve interface op het web3, die vraagt om decentrale, fraudebestendige gegevens in real time.
GRT is de native token in Graph Protocol. Degenen die de gegevens indexeren en verwerken worden in GRT betaald door degenen die de subgrafieken gebruiken. Grafiek Protocolnamen Uniswap en Decentraland als referentieklanten. Ook al is de DeFi-sector een voor de hand liggend toepassingsgebied voor Graph Protocol, er worden ook gebruikers uit andere sectoren zoals de amusements- en de administratiesector verwacht.
Oorspronkelijk werden 10 miljard brt gegenereerd, waarvan nu ongeveer 1,25 miljard brt in omloop is. GRT is een ERC-20 token en wordt actief verhandeld op toonaangevende crypto beurzen zoals Coinbase en Binance. De prijscurve van GRT registreerde zijn vorige recordhoogte van $0,78 na de lancering net voor Kerstmis 2020 en heeft zich vervolgens op een niveau van ongeveer $0,40 gestabiliseerd.
Conclusie: Grafiekprotocol en brt met toekomstig potentieel?
Grafiekprotocol heeft vrij weinig publieke aandacht gegenereerd buiten de ontwikkelaarsbranche en DeFi, wat te maken heeft met de relatief logge technologische aanpak. Maar de lijst met supporters en gebruikers van Graph Protocol suggereert dat het project de problemen in de echte wereld oplost en dat er tot nu toe geen echte concurrentie is. 2020 heeft via Chainlink (LINK) aangetoond hoe blokketenklare gegevens met succes kunnen worden gemonetariseerd buiten de crypto-industrie. Het verschil met het Graph Protocol zit hem in de gegevens van de blokketen, terwijl Chainlink vooral met externe gegevens werkt.
Grafiekprotocol ziet een steeds groter aantal ideeën tot bloei komen door middel van subgrafieken. Dus, GRT heeft zijn rechtvaardiging en positieve vooruitzichten. De royaal begiftigde basis achter het Graph Protocol zou neutraliteit garanderen en heeft als doel om ontwikkelaars te ondersteunen en aan te trekken door middel van GRT in de komende jaren. Kortom: Graph Protocol en GRT zijn op het eerste gezicht niet erg “sexy” voor niet-specialisten – maar het concept is praktisch georiënteerd. Vooral als Ethereum erin slaagt om in de nabije toekomst aan de groeiende eisen in haar ecosysteem te voldoen door over te schakelen op Proof-of-Stake, heeft Graph Protocol (GRT) een goede kans om onmisbaar te worden.
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply