Wat is SafeMoon en waarom is de nieuwe portefeuille een gespreksonderwerp?

SafeMoon adverteert dat het een soort belasting op transacties int en deze vervolgens verdeelt onder HODLers. Een nieuwe portemonnee wil het systeem verfijnen en gaat nu naar testers in beta.

Alle grote hype rond SafeMoon leek al te zijn verstomd. In april haalde SafeMoon de krantenkoppen met een koerswinst van 6.000 procent iets meer dan een maand na de lancering. Nu is de hashtag #SafeMoon echter weer trending en de reden daarvoor is wellicht deze aankondiging op Twitter:

Dus SafeMoon krijgt zijn eigen officiële portemonnee en het wordt momenteel verspreid in beperkte bèta. Waarom de SafeMoon Wallet zo belangrijk is en op grote belangstelling kan rekenen, is gemakkelijk uit te leggen. Want het hoogtepunt van SafeMoon is naar verluidt dat op elke transactie 10 procent “belasting” wordt geheven en dat de helft daarvan op zijn beurt wordt verdeeld onder allen die hun munten niet aanraken en HODL als tactiek verklaren. De andere helft van de inkomsten uit de hoge verplichte vergoedingen op transacties in SafeMoon gaat naar een liquiditeitspool met Binance Coin (BNB). Dit systeem moet ten minste prijsstabiliteit in SafeMoon garanderen en degenen belonen die hun investering in SafeMoon als een zaak op middellange of lange termijn beschouwen.

In de praktijk is het tot dusver echter een probleem gebleken om de beloofde bonussen onder de HODLers te verdelen. Op de cryptobeurs BitMart, bijvoorbeeld, worden de extra SafeMoon slechts één keer per maand uitbetaald en niet dagelijks zoals eigenlijk de bedoeling was. Met de SafeMoon Wallet wordt verondersteld dat de procedure verandert en op een geautomatiseerde tijdige manier gebeurt. Er is echter nog niet veel bekend over de SafeMoon Wallet, behalve de aankondiging. Om zich als beta-tester aan te melden, moet een formulier worden ingevuld, waarin ook moet worden ingestemd met een geheimhoudingsclausule. Dus nu gissen SafeMoon-fans of de nieuwe portemonnee zal leveren wat hij belooft.

Conclusie: SafeMoon blijft een speculatieve investering

Velen in de cryptoscene zien in SafeMoon typische tekenen van een piramidespel, waarbij nieuwkomers eigenlijk alleen maar geld kunnen verliezen. Dit wordt gerechtvaardigd door het bonussysteem met de transactiekosten. Ook worden vergelijkingen getrokken met het dubieuze EthereumMax (EMAX). Hoe dan ook, het moet gezegd: SafeMoon heeft nog geen doel en de routekaart spreekt vaag over projecten in Afrika in het 4e kwartaal. Maar wie weet: Dogecoin werd ook uitgelachen door experts en is toch doorgedrongen tot de top 10 van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, DOGE staat nu genoteerd op alle grote crypto exchanges. Sommige mensen bij SafeMoon hopen misschien wel op zo’n scenario.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*