Wat is Binance USD (BUSD)?

De Binance USD (BUSD) stablecoin is stevig gekoppeld aan de Amerikaanse dollar in een verhouding van 1:1. Hoe dit is georganiseerd en waarom BUSD belangrijk is voor beleggers, leggen wij hier uit.

Iedereen die handelt in Bitcoin, Ethereum en co. zal vroeg of laat het onderwerp stablecoins tegenkomen. Binance USD (BUSD) is nu de op een na belangrijkste stablecoin naar marktkapitalisatie achter Tether (USDT) en daarom een nadere beschouwing waard. Net als de meeste andere stablecoins is de US-dollar de benchmark voor Binance USD, 1 BUSD wordt altijd geacht precies 1 US-dollar te vertegenwoordigen. Maar waarom heb je Binance USD überhaupt nodig, als deze munt eigenlijk hetzelfde is als Amerikaanse dollars?

Het is simpel: de Amerikaanse dollar, als fiatvaluta, is niet verankerd in blockchains. Wanneer u bitcoin of altcoins wilt kopen of verkopen, brengt fiat zoals Amerikaanse dollars of euro’s kosten met zich mee van banken, creditcardmaatschappijen en anderen. Bovendien zijn de interfaces tussen cryptobeurzen en banken nu weliswaar meestal betrouwbaar, maar niet bijzonder snel. Een vertrouwde stablecoin zoals Binance USD garandeert dus dat u winstnemingen in bijvoorbeeld BUSD in uw handelsstrategie kunt realiseren zonder dat uw kapitaal de crypto-ecosystemen verlaat.

Waarom kan ik Binance USD vertrouwen?

‘s Werelds grootste en belangrijkste cryptobeurs Binance partnert met Paxos voor zijn stablecoin BUSD. Paxos is een gevestigd crypto bedrijf met hoofdkantoor in New York. Bijgevolg zijn Paxos en Binance USD onderworpen aan het toezicht en de regelgeving van de financiële autoriteiten in New York. Deze worden beschouwd als bijzonder streng en nauwgezet. Paxos garandeert dat voor elke BUSD ten minste 1 US-dollar op geblokkeerde rekeningen wordt gestort. Daartoe worden maandelijkse verslagen ingediend door externe auditors; een voorbeeld voor mei 2021 is hier te vinden.

Opgemerkt moet worden: jarenlang leek Tether (USDT) de eigen stablecoin van de crypto-industrie te zijn. Pas toen geruchten overgingen in zekerheid dat USDT niet 100 procent 1:1 door Amerikaanse dollars werd gedekt, ontstond er ruimte voor alternatieven voor Tether. Binance USD, met een huidige marktkapitalisatie van iets meer dan 9 miljard US dollar, heeft zich het meest duurzaam ontwikkeld.

Waar kan ik Binance USD kopen?

Bij Binance zelf kunt u BUSD kopen via tegoeden in andere cryptocurrencies of door in fiat te storten. Het is ook mogelijk om deze stablecoin rechtstreeks bij Paxos te kopen en te verkopen als de emittent van Binance USD. Bij andere grote cryptobeurzen dan Binance speelt BUSD tot nu toe echter geen rol van betekenis.

Waarom zou ik BUSD in mijn portefeuille moeten hebben?

Vanuit technologisch oogpunt bestaat Binance USD in drie versies, ten eerste als ERC-20 token voor het Ethereum-ecosysteem en ten tweede als BEP-2 en BEP-20 tokens voor het Binance-ecosysteem. Dit maakt Binance USD bij uitstek geschikt voor gebruik in de twee toonaangevende ecosystemen voor DeFi. BUSD kan ook via de Binance Bridge in enkele seconden worden uitgewisseld tussen de versies voor Ethereum en die voor de Binace Smart Chain. U kunt BUSD ook op de traditionele manier deponeren, zoals op een spaarrekening bij Binance, en er een goede rente op ontvangen. U kunt BUSD natuurlijk ook gebruiken in combinatie met de Binance-creditcard. En vaak voor daghandel in cryptocurrencies is BUSD op Binance de beste keuze.

Conclusie: BUSD is een goed argument voor Binance

Er is een kamp in de cryptoscene dat ervan overtuigd is: de enige echte benchmark is Bitcoin (BTC) als de leidende valuta onder de cryptocurrencies. Maar dan blijkt in het dagelijks leven vaak dat je niet om fiat heen kunt en de belangrijkste valuta daar, de Amerikaanse dollar. Voor al degenen die Binance maken hun trading platform van keuze, BUSD is dan eigenlijk onvermijdelijk. Paxos als uitgever van Binance USD staat voor respectabiliteit en legaliteit, wat een zeer belangrijke factor blijft als het gaat om stablecoin.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*