BitMEX zet bitcoinfutures op basis van euro’s op de lijst

BitMEX heeft deze zomer indruk willen maken met nieuwe noteringen. Bitcoin futures op basis van euro’s zijn een aanbod, waarin BitMEX zichzelf ziet als pionier onder de crypto exchanges.

Bitcoin futures hebben ten laatste sinds eind 2019 hun weg gevonden naar de traditionele financiële wereld, want sindsdien worden ze verhandeld op de New York Stock Exchange onder de projectnaam Bakkt. Vooraanstaande cryptobeurzen zoals Binance hebben ook al lang Bitcoin futures en aanverwante financiële instrumenten in hun programma. Voor beleggers die in euro’s rekenen, hebben alle huidige aanbiedingen echter een nadeel: bij de momenteel beschikbare Bitcoin-futures wordt meestal een valutapaar gevormd tegen de Amerikaanse dollar. Voor beleggingen in euro’s brengt dit extra valutaschommelingen tussen de euro en de Amerikaanse dollar met zich mee. De cryptobeurs BitMEX brengt daar nu verandering in. Volgens de aankondiging zal BitMEX op woensdag (16 juni) beginnen met de notering van Bitcoin-futures op basis van euro’s.

De nieuwe Bitcoin Euro futures op BitMEX zijn er in twee versies. Beide zijn ontworpen als “inverse futures”, d.w.z. ze wedden op de prijsontwikkeling van Bitcoin vanuit het perspectief van de euro. De eeuwigdurende futures hebben geen vaste vervaldatum. Bitcoin Euro futures kunnen worden verhandeld bij BitMEX met een hefboom tot 50. De kosten zijn redelijk: -0,025 procent voor makerskosten en 0,075 procent voor nemerskosten. Nog voor de officiële start van de handel, kunnen de nieuwe BitMEX Bitcoin futures worden uitgeprobeerd op het testnet van de cryptobeurs. Hoofden omhoog: Bij BitMEX wordt Bitcoin niet vermeld met de gebruikelijke afkorting BTC, maar loopt het onder XBT voor Bitcoin.

BitMEX vermeldt ook Solana (SOL) en Filecoin (FIL)

Als onderdeel van een uitbreiding van zijn portefeuille, noteerde BitMEX onlangs ook Filecoin (FIL) en Solana (SOL). Deze zomer zullen nog meer nieuwe aanbiedingen volgen. In principe is BitMEX een cryptobeurs gericht op handelaren met ervaring en bereidheid om risico’s te nemen. Maar dan is BitMEX een goede plek om derivaten op basis van cryptocurrencies te verhandelen, omdat er voldoende liquiditeit is. Sinds december 2020 staat de Duitser Alexander Höptner aan het hoofd van BitMEX. Höptner is afkomstig van de beurs van Stuttgart en is nu serieus bezig BitMEX aantrekkelijker te maken.

Conclusie: Bitcoin Euro Futures bij BitMEX

Wij hebben hier belangrijke verschillen tussen het verhandelen van crypto futures en het verhandelen op de spotmarkt voor u op een rijtje gezet. Deze zijn ook van toepassing als u nu geïnteresseerd bent in de nieuwe Bitcoin Euro Futures bij BitMEX. Het BitMEX-testnet biedt een goede gelegenheid om het onderwerp Bitcoin-futures zonder risico te benaderen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*