Tezos (XTZ) wordt Red Bull Racing’s partner voor NFT’s

Tezos (XTZ) is nu zichtbaar in de Formule 1 door een partnerschap met Red Bull Racing. Het team van Red Bull is van plan om NFTS vrij te geven voor fans via de blockchain van Tezos.

Tezos (XTZ) is verheugd om een prestigieuze samenwerking met Red Bull aan te kondigen: Formule 1-team Red Bull Honda heeft Tezos geselecteerd als zijn “officiële blockchain-partner”, aldus een aankondiging. De samenwerking zal naar verluidt verscheidene jaren duren en zal in eerste instantie gericht zijn op NFT’s voor fans. Tezos is de meest geavanceerde blockchain ter wereld en past daarom perfect bij de Formule 1, die zich ook kenmerkt door innovatie.

NFT’s worden steeds meer een veelgevraagd aanbod in de professionele sportomgeving. De tokens, die niet kunnen worden veranderd, stellen gewoonlijk digitale fanartikelen voor, zoals ruilkaarten of trofeeën. Christian Horner, hoofd van het Red Bull Honda-team, benadrukte de energie-efficiëntie van Tezos. XTZ is gebaseerd op een blockchain die gebruik maakt van proof-of-stake als protocol, dat veel minder energie vereist dan het proof-of-work protocol dat wordt gebruikt door Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Wanneer er voor het eerst NFT’s via Tezo’s technologie bij Red Bull Honda in de Formule 1 zullen zijn, werd aanvankelijk in het midden gelaten. Maar de raceauto’s van Red Bull hebben het logo van Tezos al op hun bol.

NFT’s zeer succesvol in de sportwereld

De samenwerking tussen Tezos en Red Bull is een ander voorbeeld van hoe NFT’s en crypto steeds meer hun plek vinden in de professionele sport. Voor de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn de NFT’s van NBA Top Shot een groot succes geworden. American football-ster Tom Brady heeft zijn eigen NFT-platform opgericht. In het Europese voetbal zijn het de fancontributen, meestal georganiseerd door Chiliz (CHZ), die welig tieren. Er is geen einde aan deze trend in zicht. Tezos heeft zijn kwaliteiten als technologische basis voor NFT’s reeds aan de kunstwereld bewezen met het platform “Hic et Nunc“, dat reeds als een concurrent van marktleider Opensea wordt beschouwd.

Conclusie: Tezos (XTZ) vindt nieuwe toepassingsgebieden

Energieverbruik is een belangrijk criterium geworden wanneer bedrijven en industrieën de blockchaintechnologie voor zichzelf ontdekken. Tezos kan er dan terecht op wijzen dat het vanaf het begin heeft vertrouwd op proof-of-stake, waarmee het de energiehonger van proof-of-work vermijdt. De markt voor NFT’s groeit momenteel snel en Tezos scoort daar ook. XTZ als een native cryptocurrency in deze use cases zou daarom een goed potentieel kunnen hebben voor een bovengemiddeld positieve prijscurve op de middellange termijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*