Ripple dwingt SEC tot openbaarmaking interne documenten over XRP, BTC en ETH

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet Ripple toegang geven tot interne documenten met betrekking tot XRP, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ripple hoopt dat dit bewijs zal leveren over partijdigheid van de kant van de SEC als het gaat om cryptocurrencies.

Het is bijna zes maanden geleden dat de machtige Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) officieel een zaak opende tegen Ripple (XRP). Sindsdien heeft Ripple het zwaar te verduren in de VS, met toonaangevende cryptobeurzen die de handel in XRP hebben opgeschort. Er is weinig hoop op een snel einde van de rechtszaak, zoals blijkt uit de recente gebeurtenissen. Klopt, Ripple heeft een zogenaamd belangrijke etappeoverwinning behaald in haar verdedigingsstrategie. De rechtbank heeft de SEC bevolen om interne e-mails en andere documenten met betrekking tot de beraadslagingen over XRP openbaar te maken. De SEC moet verder ook gerelateerde documenten over Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) verstrekken. Ripple meent op basis van dergelijke interne beoordelingen door de SEC te kunnen bewijzen dat de toezichthouder met twee maten meet als het gaat om cryptocurrencies.

Immers, terwijl de SEC XRP classificeert als effecten, had het zichzelf in het verleden verklaard geen jurisdictie te hebben over Bitcoin en Ethereum. Als het zo blijft dat XRP is verkocht zonder de vereiste goedkeuring, dan staat Ripple schadevergoedingen te wachten van ten minste 1,3 miljard dollar. Geen wonder dus dat Ripple er aan vasthoudt: XRP moet behandeld worden als BTC en ETH en niet gereguleerd worden door de SEC.

Maar we zullen waarschijnlijk moeten wachten tot midden of eind augustus voor de documenten die vermoedelijk Ripple’s argument kunnen ondersteunen. Dat komt omdat de SEC de rechtbank om een verlenging van de tijd heeft gevraagd. Het archief zegt dat het tienduizenden e-mails moet doorzoeken. Bovendien zouden sommige van hen moeten worden geraadpleegd door voormalige werknemers om de oude documenten naar behoren te kunnen beoordelen. Dit proces kost tijd. Ripple is hier niet bepaald blij mee en spreekt van opzettelijke procesvertraging van de SEC.

Bottom line: SEC vs Ripple rechtszaak zal inzicht geven in Securities and Exchange Commission crypto logica

Voor beleggers in XRP is Ripple’s aanhoudende oponthoud in de rechtbank meer dan alleen maar vervelend, omdat het de kans op positieve koersbewegingen voor XRP ernstig belemmert. Niet-betrokken toeschouwers zullen het wachten echter kunnen verdragen. Deze zomer moeten we immers zwart op wit te lezen krijgen hoe de SEC intern tot besluiten komt over het al dan niet classificeren van een cryptocurrency als goedkeuringsplichtig en uitgevende instellingen met schadevergoeding dreigen. De particuliere Crypto Rating Council buigt zich ook over deze kwestie en ziet aanzienlijke risico’s bij onder meer Stellar (XLM) en Maker (MKR). Het proces van de SEC tegen Ripple blijft dus een lakmoesproef voor veel andere cryptocurrencies in de VS.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*