Solana (SOL) trekt 314 miljoen US dollar aan durfkapitaal aan

Via een Private Token Sale heeft Solana (SOL) een financieringsronde afgesloten van iets meer dan $314 miljoen. Het geld zal naar verwachting helpen om het DeFi ecosysteem rond Solana snel te laten groeien.

Solana Labs wist tijdens zijn laatste financieringsronde een grapje uit te halen voor insiders: het haalde precies $314.159.265,359 op, een cijfer dat zeker niet toevallig overeenkomt met de eerste elf cijfers van Pi. De verwijzing naar praktisch toepasbare wiskunde geeft ook weer waar Solana (SOL) trots op is. Met een unieke hybride blockchain-oplossing verwerkt Solana 50.000 transacties per seconde (TPS) en beschouwt zichzelf als de krachtigste optie in het veld. Dit potentieel is naar verluidt bijzonder relevant in de DeFi-divisie van de crypto-industrie en heeft investeerders aangetrokken om zich op grotere schaal bij SOL aan te sluiten. In een persbericht, noemt Solana Labs bekende investeringsbedrijven Andreessen Horowitz en Polychain Capital onder de investeerders die SOL in een private token verkoop hebben gestort.

Het kapitaal zal onder andere worden gebruikt om een incubator op te zetten om ontwikkelaars te ondersteunen die DApps en platformen creëren onder Solana. Een speciale afdeling voor investeringen in externe ondernemingen en een handelsplatform op maat van het DeFi onder SOL behoren eveneens tot de plannen. Anatoly Yakovenko, als CEO van Solana Labs, noemt als volgende doel het aantrekken van een miljard gebruikers voor het ecosysteem. Hij ziet de ontwikkeling van blockchain-oplossingen op een punt zoals in de jaren zeventig, toen computers gemeengoed werden voor particulieren.

Solana valt deFi marktleider Ethereum (ETH) aan.

The Wall Street Journal interpreteert Solana’s financieringsronde en gerelateerde plannen als een aanval op DeFi onder Ethereum (ETH). Daar wordt volgens WJS en DeFi Pulse momenteel bijna 60 miljard dollar opgehaald in Ethereum voor DeFi, terwijl bij Solana het ecosysteem slechts op 1 miljard dollar komt. Maar bij Ethereum wordt de verouderde blockhain onder het Proof-of-Work protocol steeds duidelijker als een zwakte: Met hooguit 13 TPS en transactiekosten in de dubbele cijfers van een dollar, blijft ETH ver achter bij uitdager SOL met 50.000 TPS en fracties van centen als transactiekosten.

Conclusie: Solana in de aanval in de strijd om het DeFi

Nu crypto 2021 ingaat, wordt de concurrentie om dominantie voor deFi ecosystemen heviger. DeFi via de Binance Smart Chain en met BNB heeft DeFi op Ethereum al op veel gebieden ingehaald. Nu probeert Solana met man en macht en met vers kapitaal de achterstand in te lopen. Bij Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) naderen cruciale technologische ontwikkelingsstappen hun voltooiing. De trend wijst op wat we deze zomer zouden kunnen zien: Meer dan de helft van de top tien van cryptocurrencies naar marktkapitalisatie ontlenen hun belang aan het feit dat zij op grote schaal worden toegepast in de DeFi-ruimte. Dit is ook waar de grote investeerders in SOL hun winstkansen zien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*