Wisselwerking tussen IOTA en Ledger hardware wallets blijft vertraging oplopen

IOTA worstelt met het probleem van de portemonnees na de Chrysalis upgrade. De beloofde koppeling met de populaire Ledger hardware wallets laat lang op zich wachten, zo geeft IOTA-chef Dominik Schiener toe.

Zelfs acht weken na de lancering van IOTA 1.5 aka Chrysalis worden veel beleggers geconfronteerd met de situatie dat ze niet vrijelijk over hun IOTA kunnen beschikken. De reden: IOTA 1.5 is niet langer compatibel met Ledger hardware wallets en crypto beurzen zoals Binance hebben ook bouwplaatsen. Dominik Schiener, hoofd van de IOTA stichting, heeft dit probleem benadrukt in een post op Reddit, maar verzekert: Ze werken op volle snelheid aan oplossingen, de verbinding van IOTA 1.5 met Ledger hardware wallets en volledige functionaliteit met crypto exchanges heeft prioriteitsniveau 1.

Ter herinnering, IOTA had aanbevolen om tegoeden te migreren naar de nieuwe officiële portemonnee Firefly in de week voorafgaand aan de datum voor Chrysalis (28 april). Degenen die hun IOTA bewaarden op een hardware wallet Ledger Nano S of Ledger Nano X moeten wachten op een update. Deze is nog niet geleverd en volgens Schiener is de testfase nog niet eens begonnen. Dit heeft de getroffen IOTA effectief bevroren en investeerders hebben geen kans gehad om ze te verkopen. Ook aankopen van IOTA met beveiligde opslag op Ledger hardware wallets zijn momenteel niet mogelijk.

Op Twitter probeert Hans Moog, ontwikkelaar bij IOTA, de details uit te leggen: Hij zegt dat een update van de firmware bij Ledger uitkwam slechts 6 dagen na Chrysalis, waardoor het vorige werk ongedaan werd gemaakt. De kern van het probleem wordt gevormd door “Winternitz One-time signatures” (WOTS), die niet standaard worden ondersteund bij Ledger. Moog betuigt spijt voor de vertraging, maar kan ook geen bepaalde datum geven voor de interactie van IOTA 1.5 en Ledger hardware wallets.

IOTA en portefeuilles – een terugkerend probleem

IOTA vertrouwt op een ongebruikelijke netwerkoplossing met zijn Tanglenet en centrale coördinator. Dit vereist maatwerk om compatibel te zijn met cryptobeurzen en populaire Ledger hardware wallets. Trezor’s hardware wallets zijn over het algemeen niet geschikt voor IOTA. Met IOTA 1.5, de nieuwe officiële software wallet Firefly wordt verwacht dat het de spil van IOTA’s ecosysteem wordt. De voorganger van Firefly, Trinity genaamd, bracht echter een kritisch beveiligingslek aan het licht dat leidde tot financiële verliezen voor gebruikers. Trinity werd ook officieel uitgebracht na een aanzienlijke vertraging.

Conclusie: IOTA’s vlucht naar de verbeelding is voorlopig voorbij

Zelfverzekerd als altijd, smeekt Schiener om te genieten van de achtbaanrit op de cryptomarkten en verwijst naar komende samenwerking en projecten van IOTA in Afrika en met industriële bedrijven. Een blik op de prijscurve van IOTA is echter ontnuchterend: Toen IOTA 1.5 werd uitgebracht, werd het nog steeds verhandeld tegen een goede 2,1 dollar en behoorde het tot de top 30 cryptocurrencies naar marktkapitalisatie. Op dit moment is IOTA gedaald tot 0,77 US dollar en gekelderd naar de 43e plaats in de ranglijst.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*