Dogecoin (DOGE): Voorstel voor kostenverlaging ingediend

Door het enorme succes van Dogecoin (DOGE) zijn ook daar de transactiekosten de pan uit gerezen. Een voorgestelde upgrade wil dat veranderen en wordt gesteund door “Dogefather” Elon Musk.

Dogecoin (DOGE) staat al maanden in de schijnwerpers door enorme koerswinsten, deels gepompt door Tesla CEO Elon Musk als aantoonbaar meest prominente fan. Door de levendige handel in Dogecoin en de hogere waardering zijn de transactiekosten echter ook aanzienlijk gestegen, tot ten minste 1 DOGE. Een upgrade in de blockchain code van Dogecoin zou de situatie moeten verhelpen en de transactiekosten met 90 procent moeten verlagen, suggereren ontwikkelaars onder leiding van Ross Nicoll. Op Twitter kreeg het initiatief onmiddellijk steun van “Dogefather” Elon Musk. Een demoversie moet nu al de haalbaarheid ervan bewijzen in het testnet en heeft de prijs van DOGE sinds de publicatie al met bijna 10 procent doen stijgen.

Ontwikkelaar Michi Lumin zit ook achter het voorstel en promoot het op Twitter. Met lagere transactiekosten is DOGE beter geschikt als betaalmiddel in het dagelijks leven en vergemakkelijkt het fooien en geschenken, stelt Lumin. Maar noch Musk, noch Lumin en Nicoll gaan in op de kritiek van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. Deze had in detail uitgelegd waarom een sterk geschaalde blockchain in Dogecoin met lagere transactiekosten onvermijdelijk ook het afscheid van een echt gedecentraliseerd netwerk zou betekenen.

Vooralsnog is Dogecoin echter technologisch zo georganiseerd dat een veelheid aan nodes en miners voor stabiliteit zorgt. Om de voorgestelde updates van kracht te laten worden zonder een hard fork te riskeren, zullen de ontwikkelaars nu proberen om een tweederde meerderheid te behalen. Musk, als breed georiënteerd en prominent pleitbezorger, zou een beslissende bijdrage kunnen leveren.

Cardano (ADA) chef voorzichtig optimistisch over DOGE

Ondertussen heeft Charles Hoskinson zich ook uitgesproken over Dogecoin in een podcast. Hoskinson was ooit medeoprichter van Ethereum (ETH) en lanceerde daarna Cardano (ADA). Hij zei nu dat Dogecoin een project met potentieel is, vanwege de gangbaarheid en de marktkapitalisatie. Maar het technologische werk aan DOGE was absoluut noodzakelijk met “serieuze ontwikkelaars”. Hij zinspeelde waarschijnlijk op de huidige ontwikkelaars van Dogecoin die dit als hobby doen, zoals Lumin.

Conclusie: Musk en Dogecoin – gewoon onafscheidelijk

Vanuit technologisch oogpunt worstelde DOGE met dezelfde problemen als andere cryptocurrencies die proof-of-work als hun protocol gebruiken. De doorvoer van transacties is zeer beperkt en wanneer de blockchain intensief wordt gebruikt, stijgen de transactiekosten snel tot niet-efficiënte niveaus. Het oplossen van dit dilemma is een enorme uitdaging, zoals wordt geïllustreerd door Ethereum’s geplande update naar 2.0. Dogecoin is niet anders, maar met Musk achter zich, zouden voorstellen voor verregaande upgrades snel een meerderheid kunnen vinden. Critici waarschuwen echter ook dat Musk zijn plezier in Dogecoin zou kunnen verliezen en dat de prijs dan zou kunnen crashen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*