Bitcoin (BTC): Prijsverwachtingen in alle richtingen

Bitcoin (BTC) handelt al iets meer dan een maand zijwaarts tussen $30.000 en $40.000. Tijd dus om optimistische en pessimistische prijsvoorspellingen nog eens de revue te laten passeren.

De cryptomarkt, die vaak zo zeer volatiel is, lijkt in de vroege zomer van 2021 rustig te zijn: de leidende munt Bitcoin (BTC) zit al meer dan vier weken vast in een prijscorridor tussen 30.000 en 40.000 Amerikaanse dollar.

Eerder was er een aanhoudende high voor Bitcoin van half oktober 2020 tot half april 2021, die leidde van iets meer dan 10.000 US dollar tot 64.000 US dollar. Twee prominente analisten hebben nu hun mening gegeven over het verdere verloop van de Bitcoin-prijscurve in 2021:

  • PlanB schetst een nog steeds optimistische kijk op Twitter. Zoals gebruikelijk baseert PlanB zijn voorspelling op het stock-to-flow-model en is het ervan overtuigd dat Bitcoin vanaf oktober een beslissende opleving zal meemaken en dat de grens van 100.000 dollar tegen Kerstmis zal worden bereikt. PlanB ziet dit scenario zelfs als een voorbeeld van het slechtste scenario. In het gunstigste scenario verwacht PlanB dat Bitcoin in 2021 nog steeds op 450.000 US dollar staat.
  • Aan de andere kant is Robert Kiyosaki, die bekend is geworden met zijn financiële adviezen, pessimistisch. Hij schrijft aan zijn 1,6 miljoen fans op Twitter: “De grootste zeepbel in de geschiedenis van de wereld blijft groeien en de grootste crash aller tijden nadert. Kiyosaki verwijst hier waarschijnlijk naar het expansieve monetaire beleid in de wereld in de nasleep van de Coronapandemie. Om voorbereid te zijn op de crash, zegt Kiyosaki dat hij momenteel goud en zilver koopt. In het geval van Bitcoin wacht hij tot de prijs daalt tot 24.000 dollar.

Wie de discussies over de prijscurve van Bitcoin volgt, weet ook dat veel draait om de vraag of een positieve cyclus voor BTC al ten einde is of momenteel slechts een adempauze neemt. Als men Bitcoin ziet als een opslagplaats van waarde, zoals goud, en het begin van inflatie meerekent, dan zouden verdere all-time highs voor BTC waarschijnlijk zijn in 2021. Aan de andere kant, als men gelooft dat de problemen met het energieverbruik van Bitcoin en mogelijk strengere regelgeving en belastingen de toekomst zullen bepalen, zal BTC waarschijnlijk stagneren of in prijs dalen.

Conclusie: Onzekere vooruitzichten voor Bitcoin

Op het huidige niveau is het vanaf het middenpunt van 35.000 dollar dat Bitcoin schommelingen meemaakt van plus/minus 15 procent. Dergelijke kortetermijneffecten in beide richtingen doen zich ook op de aandelenmarkten voor. De middellange- en langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin blijven natuurlijk positief in de cryptoscene. Het is echter nog steeds noodzakelijk dat meer particulier en institutioneel kapitaal naar de Bitcoin stroomt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*