IOTA betrokken bij EU-project ORCHESTRA inzake vervoer en infrastructuur

De IOTA Foundation heeft weer een EU-aanbesteding gewonnen. Deze keer wordt het een projectpartner in ORCHESTRA, waar het zal helpen om verschillende vervoermiddelen beter met elkaar te verbinden.

In haar zoektocht naar financiële subsidies en praktische gebruikssituaties, meldt de IOTA Foundation een succes. Volgens een blogbericht is IOTA geselecteerd als technologische partner voor het EU-project ORCHESTRA tot 2024 en zal het iets minder dan 250.000 euro ontvangen van de in totaal 4,9 miljoen euro die voor ORCHESTRA is uitgetrokken. ORCHESTRA zal in Italië en Noorwegen methoden testen om het passagiers- en vrachtvervoer efficiënter en veiliger te maken. In IOTA’s Tanglenet zal informatie worden verzameld, automatisch geanalyseerd en doorgestuurd.

De IOTA Foundation kiest de huidige uitdagingen van de Corona-pandemie als een voorbeeld van waar ORCHESTRA van pas kan komen. Momenteel zouden doorvoerbedrijven, zoals metro’s, bussen en intercitytreinen, alleen passagiersaantallen verzamelen en de capaciteit dienovereenkomstig aanpassen. Maar op overstappunten blijft men dan dichter bij elkaar komen dan Corona voorschrijft. In ORCHESTRA met IOTA meet het projectontwerp voortdurend de passagiersvolumes, en kunnen de verschillende vervoersmodaliteiten worden gestuurd om congestie op overstappunten te vermijden.

Deze orkestratie van vervoermiddelen te land, te water en in de lucht moet ook worden toegepast op goederen in ORCHESTRA. De tests voor het passagiersvervoer zijn gepland in Milaan, Italië, en het vrachtvervoer en de bevoorradingsketens in het kader van ORCHESTRA in Noorwegen. IOTA wil zijn troeven uitspelen wat betreft vervoersbewijzen. Benadrukt wordt dat via IOTA volledig verschillende datapunten fraudebestendige informatie kunnen verschaffen en tegelijkertijd kunnen bepalen wie welke informatie mag lezen en beoordelen. Daarnaast zal IOTA Identity worden ingevoerd, een module van IOTA voor digitale identiteiten, die in ontwikkeling is en ook kan worden gebruikt om vaccinatiepaspoorten in te voeren.

IOTA in zomer 2021 met licht en schaduw

ORCHESTRA is een ander voorbeeld van hoe IOTA scoort in EU-projecten. Mijnbouw en Smart Cities zijn slechts twee van de vele andere door Europa gefinancierde projecten waar IOTA een innovatieve impact heeft. Men mag echter niet vergeten dat met de maandelijkse kosten van de IOTA Stichting van ongeveer 1,3 miljoen euro, de 250.000 euro voor ORCHESTRA over een periode van drie jaar slechts een kleine meeropbrengst zijn.

Ondertussen groeit het ongenoegen onder beleggers dat de huidige IOTA 1.5 nog steeds niet compatibel is met de veelgebruikte Ledger hardware wallets en ook niet volledig wordt ondersteund door enkele grote crypto exchanges zoals Binance. De indruk hier is dat IOTA Chrysalis, hoewel het op zich stabiel werkt, overhaast in actie is gekomen. Omdat de gegevens laten zien: Slechts 46 procent van alle IOTAs zijn tot nu toe gemigreerd naar de huidige Tanglenet 1.5, de meerderheid zit nog vast aan de oude IOTA 1.0 en is dus nutteloos in het dagelijks leven.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*