XRP met enorme prijssprong naar boven – Comeback voor Ripple?

Ripple’s crypto-currency XRP heeft een volledige 55 procent stijging geregistreerd in de laatste 24 uur, en meer dan 100 procent in de laatste week. Op dit moment is XRP dus een lange periode van zwakte aan het overwinnen – maar wat zit er achter?

De prijscurve van Ripple (XRP) laat momenteel zelfs ervaren cryptohandelaren in de ogen wrijven: Vandaag, dinsdag, staat XRP plotseling op iets meer dan 0,70 US dollar en dus in een regio die Ripple sinds het voorjaar van 2018 niet meer heeft gezien. Overnacht XRP maakte een goede 50 procent plus en over de afgelopen zeven dagen meer dan 100 procent. Daarmee behoort XRP tot de grote crypto-valuta’s van de dag en is het zelfs gelukt om door marktkapitalisatie de derde plaats in de TOP 10 terug te winnen. Dit leek voor velen al onherroepelijk verloren te gaan aan de Stablecoin Tether (USDT), die niet alleen door de DeFi-golf gestaag aan belang wint. Maakt Ripple een comeback of wat gebeurt er op dit moment met XRP?

XRP Price

Hoog vliegen voor XRP – de oorzaak raden

Als u op zoek bent naar de redenen voor de verrassende opkomst van XRP, zult u ze niet echt vinden. Op de officiële Twitter accounts van Ripple CEO Brad Garlinghouse en Ripple zelf zijn er geen actuele berichten die logischerwijs de prijsverhoging van XRP in zijn huidige vorm zouden kunnen stimuleren. Een kijkje in het archief toont als laatste grotere nieuws een terugkoopprogramma van Ripple voor XRP, dat echter geen herkenbare invloed had op de prijscurve begin november.

Zelfs de handelsmedia in de VS, waar Ripple zijn oorsprong en hoofdkantoor heeft, kunnen de prijsexplosie van XRP niet verklaren. Waarschijnlijk wordt de positieve marktomgeving van de crypto-industrie, gedreven door Bitcoin (BTC), als achtergrond gezien. Want wanneer de prijscurves van XRP en BTC over elkaar heen worden gelegd, is te zien dat XRP zich weer heeft kunnen aansluiten bij de door BTC bepaalde trend. Deze parallel tussen XRP en BTC bestaat echter niet meer sinds het najaar van 2018 en wordt nu pas weer duidelijk zichtbaar.

In plaats daarvan hadden experts herhaaldelijk benadrukt dat Ripple’s oorspronkelijke concept voor XRP als brugvaluta in het internationale betalingsverkeer niet succesvol was. Vanuit de banksector is er vraag naar Ripple-technologie, maar meestal met uitzondering van XRP. Daarnaast zijn er aanzienlijke juridische onzekerheden over de classificatie van XRP onder het Amerikaanse recht en de bijbehorende migratieplannen van Ripple uit de VS. Al met al is dit dus geen situatie die XRP als gangmaker vooraf bepaalt.

Conclusie: Upswing van XRP op wankele voeten?

Volgens de informatie waarover we beschikken, is het vrij dun ijs waarop de prijs van XRP zich momenteel beweegt. Aan de andere kant werd het psychologisch belangrijke cijfer van 0,50 US-dollar voor XRP met gemak genomen en neemt het handelsvolume sterk toe. De komende dagen zal blijken of XRP zijn positieve trend kan vasthouden of dat een kortstondige luchtbel rond Ripple net zo snel weer zal barsten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*