Ethereum neemt hindernis op weg naar ETH 2.0

Bij Ethereum (ETH) is de weg vrij voor de activering van de zogenaamde Beacon Chain op 1 december. Dit netwerk markeert fase 0 voor Ethereum 2.0, en om het op gang te krijgen moest er ongeveer 525.000 ETH worden ingezameld.

Een zucht van verlichting bij Ethereum: Hoewel laat op de dag, zijn de voorwaarden voor de eerste echte stap naar Ethereum 2.0 vervuld, maar dan nog steeds op schema. Met de update van het netwerk, die verspreid is over verschillende fasen, wil Ethereum haar protocol beheren van resource-hungry proof-of-work (PoW) tot proof-of-stake (PoS). Fase 0 van Ethereum 2.0 loopt onder de naam Beacon Chain. Begin november is de Ethereum Foundation begonnen met het aantrekken van kapitaal voor de Beacon Chain. Het proces verliep aanvankelijk echter zeer traag en het leek er lang op dat de vereiste 524.288 ETH op 24 november niet naar wens bij elkaar kwam. Maar toen kwam er een laatste spurt, zoals de gegevens laten zien, en nu is volgens plan voldaan aan de voorwaarden voor de lancering van Ethereum 2.0 op 1 december 2020.

Ethereum vermijdt verlegenheid voor Beacon Chain

Ethereum 2.0 is het prestigeproject van ETH en is bedoeld om de duurzaamheid van het ecosysteem te garanderen door de snelheid en capaciteit te verhogen. Om dit in de praktijk te testen zal de Beacon Chain in eerste instantie parallel aan de eigenlijke blokketen van Ethereum werken. Deze fase 0 is echter niet achterwaarts compatibel en de gedeponeerde ETH’s liggen dus in eerste instantie vast in Ethereum 2.0 en zijn over het algemeen niet verhandelbaar. Dit verklaart waarschijnlijk de terughoudendheid om ETH te leveren voor de Beacon Chain. Als het oorspronkelijke schema was gemist, zou het project automatisch met een week zijn uitgesteld totdat de vereiste bijna 525.000 ETH’s in de huidige waarde van meer dan 300 miljoen US dollar zouden zijn bereikt.

Maar zoals ik al zei, ondanks alle onheilsprofetieën van de afgelopen dagen en weken heeft de Ethereum Foundation haar doel toch weten te bereiken en het wordt nu duidelijk dat aanzienlijk meer ETH’s dan nodig zijn overgestapt op ETH 2.0. Parallel aan deze ontwikkeling steeg de prijs van ETH voor het eerst sinds de zomer van 2018 boven de 600 dollar. Voor mijnbouwpools met grote hoeveelheden ETH is de Beacon Chain in eerste instantie niet erg aantrekkelijk. De overstap naar PoS brengt namelijk hun businessmodel in gevaar en de in de Beacon Chain geparkeerde ETH’s kunnen vooralsnog niet worden doorverkocht of op een andere manier worden gebruikt. Het is nog niet bekend wie uiteindelijk heeft opgegeven en grote sommen geld beschikbaar heeft gesteld in ETH om Ethereum 2.0 te testen.

Conclusie: Ethereum 2.0 wordt op 1 december gelanceerd.

Het kan tot eind 2021 duren voordat Ethereum 2.0 volledig functioneel is en Ethereum 1.0 volledig vervangt. Het belang van Ethereum als tweede grootste crypto-munt en spil van de DeFi-divisie wordt echter al versterkt door de Beacon Chain, die het vermogen om te handelen en de technologische vooruitgang aantoont. Ethereum oprichter Vitalik Buterin volgde het spannende aftellen om in real time kapitaal op te halen op Twitter en viert het huidige succes. Nu draaien de ogen van de crypto-scène naar 1 december en de lancering van de Beacon Chain, die hopelijk zonder complicaties zal werken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*