IOTA ontvangt onderscheiding van branchevereniging voor digitale transformatie

De IOTA Foundation mag zich tooien met een titel van TM Forum. De branchevereniging, die wordt gedomineerd door de telecommunicatie-industrie, kent IOTA toe in de categorie “Business Impact” voor praktische oplossingen.

De IOTA Foundation is al bijna twee jaar betrokken bij de branchevereniging TM Forum. Nu wordt deze samenwerking erkend met de toekenning van een prijs voor overtuigend projectwerk op het gebied van “Business Impact” en in het bijzonder de mede-ontwikkeling van een digitale marktplaats, zoals de IOTA Foundation met trots opmerkt in een blogpost. Volgens TM Forum is de prijs echter niet begiftigd. IOTA moet zich tevreden stellen met de status “deelnemer” en de meer begeerde niveau “kampioenen” aan anderen overlaten.

Achtergrond van TM Forum en IOTA

Het TM Forum wordt gedomineerd door tien toonaangevende wereldwijde bedrijven uit de telecommunicatie-industrie en brengt meer dan 800 andere bedrijven, universiteiten, stichtingen en andere kleine verenigingen samen. Het doel is om samen te werken in werkgroepen om praktische oplossingen te ontwikkelen voor toekomstige uitdagingen, het sleutelwoord digitale transformatie. De prijzen werden dit jaar toegekend in zeven categorieën, waarvan drie gericht waren op de nieuwe standaard 5G en dus het hoofdthema vormden.

IOTA beschrijft haar bijdragen aan het TM Forum vooral als bijdragen die moeten leiden tot digitale marktplaatsen. Daar kan bijvoorbeeld tijdelijk ongebruikte capaciteit voor mobiele dataverbindingen worden aangeboden en geëist. IOTA brengt haar Tanglenet als een netwerk waarin hardwarecomponenten automatisch hun files op de markt melden en ook weten wanneer hun capaciteiten zijn geboekt. Volgens IOTA kan dit principe ook worden toegepast in fabrieken, in de logistiek en op andere gebieden. Er is ook een integratie van een portemonnee voor het betalingsverkeer gepland. Volgens IOTA werden suggesties en oplossingen specifiek gevraagd en geaccepteerd door andere deelnemers aan het Katalysatorprogramma.

IOTA’s koers beleeft een opleving

De erkenning van industriereuzen voor IOTA is waarschijnlijk goed geweest voor de koers van MIOTA. Sinds het bekend is geworden, is IOTA met bijna 50 procent gestegen en wordt momenteel geciteerd op iets meer dan 0,35 dollar. De recente Bitcoin-boom zal echter waarschijnlijk ook een invloed hebben op de opleving, waardoor de totale markt voor crypto-valuta optimistischer wordt. De positieve trend voor IOTA moet nog worden bevestigd, wat waarschijnlijk nauw samenhangt met de vooruitgang die is geboekt voor IOTA 1.5 en 2.0.

Conclusie: Komt IOTA uit een dieptepunt?

De IOTA Foundation is in toenemende mate betrokken bij projecten die door velen worden gesteund, hetzij in de EU, hetzij, zoals nu het geval is met het TM Forum. Dat is heel logisch, want daar kom je in direct contact met zowel vertegenwoordigers van de industrie als met academische organisaties. Dit geeft de Stichting IOTA de mogelijkheid om haar technologie en praktische toepasbaarheid direct aan te tonen. Maar of dit voldoende is om het voor IOTA teleurstellende cryptojaar 2020 uit te strijken, is een andere zaak. IOTA kan weinig verwachten van een certificaat alleen, en de vertragingen in de beloofde afschaffing van de centrale coördinator worden kritisch bekeken. Ook voor IOTA zou het wenselijk zijn dat proefprojecten zoals het TM Forum eindelijk echte use cases voor de industrie worden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*