Compound (COMP) – DeFi Token kort uitgelegd

Onder de generieke term DeFi ontwikkelt zich een aparte divisie in de cryptosector, waarin Compound (COMP) een centrale rol speelt. Waarom dit zo is, kunt u hier te weten komen.

Bij DeFi (Decentralised Finances) ging tot nu toe bijna alles over leningstransacties met cryptomunten. Enerzijds worden de rentetarieven automatisch overeengekomen en verdeeld over de verstrekte liquiditeiten. Aan de andere kant kunnen kredietnemers zichzelf voorzien van extra kapitaal zolang ze de rente betalen. Compound (COMP) streeft precies deze aanpak na en is in de eerste plaats een DeFi-protocol dat deze leningstransacties via Smart Contracts en een centraal platform afhandelt. Technologisch gezien is het gebaseerd op de blokketen van Ethereum (ETH). Het bijzondere van Compound: Voor elke liquiditeitspool die Compound aanbiedt, wordt een individueel ERC-20-token gegenereerd, dat vervolgens de deals als ctoken in kaart brengt.

Compound in de praktijk

Hier bekijken we de Compound vanuit het perspectief van de geldschieter. Momenteel (november 2020) accepteert Compound onder andere liquiditeit in Ethereum, DAI, Wrapped Bitcoin (WBTC) en de Stablecoin USD Coin (USDC). Bij het storten worden ze in een verhouding van 1:1 geruild tegen overeenkomstige cTokens, zoals Compound DAI (cDAI). De rente wordt ook uitbetaald in deze cTokens. De Compound cTokens kunnen te allen tijde weer in de oorspronkelijke valuta worden ingewisseld. Op de overzichtspagina van de Compound markt kunt u de actuele verwachte jaarlijkse rentepercentages zien die kunnen worden verwacht. De rentetarieven variëren, omdat ze regelmatig worden aangepast aan vraag en aanbod. Stortingen worden gedaan via portemonnees die geschikt zijn voor Compound, zoals MetaMask.

De rente wordt gegenereerd vanaf het moment van storting. U kunt er ook voor kiezen om alleen de rente uit te betalen en niet de eigenlijke storting aan te raken. Op deze manier blijft u bij Compound zeer flexibel om te reageren op marktsituaties. U moet er echter op vertrouwen dat er geen fouten zijn geslopen in de Slimme Contracten van Compound. Tot nu toe werken ze perfect en Compound laat ze regelmatig controleren door externe beveiligingsbedrijven. Compound wordt ondersteund door investeerders zoals Coinbase en hedgefondsen uit de crypto-industrie.

COMP is de governance token in het ecosysteem van Compound en organiseert stemmen over veranderingen in het platform, zoals de toevoeging van nieuwe liquiditeitspools. COMP heeft zich gevestigd in de TOP 50 belangrijkste crypto valuta’s in termen van marktkapitalisatie en wordt vrij verhandeld op alle grote crypto beurzen. De stijgingen en dalingen in de prijscurve van COMP zijn nauw verbonden met de hoeveelheid liquiditeiten die Compound verzamelt en op de markt kan brengen.

Conclusie: Compound is een goed voorbeeld van succesvolle DeFi

Compound en COMP hebben vertrouwen verdiend en behoren tot de projecten van DeFi die vrij vroeg debuteerden en meteen veel aandacht trokken. Als eenvoudig aanspreekpunt voor DeFi is Compound een goede keuze als u in het bezit bent van Altcoins die daar geïntegreerd zijn. COMP geeft u ook de mogelijkheid om inspraak te hebben in het toekomstige verloop van Compound. Maar de concurrentie slaapt nooit, bijvoorbeeld AAVE.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*