BlackRock herkent Bitcoin als “nieuw goud”

s Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock ziet Bitcoin (BTC) als een duurzaam alternatief voor activaklassen als goud. BlackRock verwerpt ook de vrees dat overheidsregulering Bitcoin zou kunnen afremmen.

Met aanzienlijk meer dan 7 biljoen dollar aan deposito’s is BlackRock ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock kan de markten beïnvloeden. In termen van crypto-currencies is er tot nu toe weinig gehoord van BlackRock en daarom hebben recente opmerkingen van CIO Rick Rieder over Bitcoin veel aandacht getrokken. Rieder werd geïnterviewd op CNBC en fragmenten van het interview werden snel gepost op Twitter. Rieder wil zich niet vastleggen of de huidige prijs van BTC van ruim 18.000 dollar overeenkomt met de werkelijke waarde ervan. Maar de man die een beslissende invloed heeft op de investeringsstrategieën bij BlackRock is zeker: Bitcoin is geen tijdelijk fenomeen, maar eerder “permanent”, “come to stay”.

Rieder pleit kort en bondig voor Bitcoin. Als hem wordt gevraagd of verdere hoogvliegende BTC’s niet leiden tot pogingen om Bitcoin sterker te reguleren, glimlacht Rieger. Vervolgens zegt hij: “Centrale banken maken plannen voor door de staat gegarandeerde digitale valuta’s (CBDC) en digitale betalingssystemen zijn allang werkelijkheid geworden. Volgens Rieder maken de zogenaamde millennials niet alleen al gebruik van de nieuwe mogelijkheden die Bitcoin biedt – kortom: regulering zou in het geval van Bitcoin snel haar grenzen bereiken, Rieder kan als volgt worden geïnterpreteerd.

Net zo interessant: Bitcoin is “zoveel functioneler dan het verplaatsen van een staaf goud”, zegt Rieder voor BlackRock. Hij ziet daarom het potentieel voor Bitcoin om de functie van goud (als waardeopslag) op grote schaal over te nemen. BTC beschouwen als “digitaal goud” of “nieuw goud” wordt steeds meer geaccepteerd in de traditionele financiële wereld, en BlackRock sluit zich nu bij deze groep aan.

Conclusie: Bitcoin voelt rugwind van Wall Street

Rieder benadrukt expliciet dat hij geen BTC-agent is en zegt dat Bitcoin tot nu toe geen grote rol heeft gespeeld in de strategieën van BlackRock. Hij wil ook geen prijsprognoses maken. Maar BlackRock is duidelijk niet meer bang om crypto’s aan te raken – en dat is opmerkelijk. Onder andere institutionele beleggers zoals staatsinvesteringsfondsen verzamelen zich bij BlackRock en van de huidige positie naar een koopadvies voor Bitcoin is slechts een kleine stap. Rieder verwerpt de bezorgdheid over de regulering van Bitcoin en wijst in plaats daarvan op de voordelen ervan ten opzichte van goud. Het komt erop neer dat dit een duidelijk signaal is ten gunste van Bitcoin van BlackRock als leider in de manier waarop kapitaal kan worden veiliggesteld en verhoogd op de middellange en lange termijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*