Bitcoin: Analisten constateren een hogere vraag dan nieuw aanbod

Grote nieuwe marktpartijen zoals PayPal en Square (Cash App) kopen momenteel in principe alle vers gewonnen Bitcoin (BTC) direct op. Dit leidt ertoe dat Pantera Capital-analisten concluderen dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk zal blijven stijgen.

Volgens ervaren analisten is de positieve prijscurve voor Bitcoin (BTC) nog lang niet op zijn hoogtepunt. In haar maandelijkse brief aan investeerders stelt Pantera Capital momenteel: “Macro-economische factoren en vooral de markttoetreding van de financiële dienstverlener PayPal spreken voor een aanhoudend hoge prijs voor Bitcoin. De krant werd in het weekend gepubliceerd toen BTC de prijzen boven de 18.000 dollar begon te fixeren en de neiging had naar een recordhoogte te gaan.

Wat zijn volgens Pantera Capital de tekenen van prijswinst voor Bitcoin?

Pantera Capital is een Amerikaanse investeringsmaatschappij die zich richt op crypto valuta en blokketentechnologie. Het bedrijf is sinds 2013 actief en wordt beschouwd als een constante in de crypto-industrie. De deskundigen beginnen hun laatste marktrapport met een overzicht van de Amerikaanse verkiezingen. De situatie van een door de Republikeinen gedomineerde Senaat en een Witte Huis in de handen van de Democraten zal ertoe leiden dat de Fed (de Amerikaanse Federal Reserve) haar expansieve monetaire beleid zal voortzetten. Als gevolg daarvan neemt ook het gevaar van inflatie toe en moet de behoefte van beleggers aan waardeopslag zoals goud, onroerend goed en Bitcoin blijven bestaan.

In deze context is het voordeel van Bitcoin dat het nog nooit zo eenvoudig is geweest om te investeren in BTC als nu. De financiële dienstverleners PayPal en Square zijn begonnen met de integratie van Bitcoin in hun aanbod. Dit heeft er al toe geleid dat Square massaal Bitcoin voor Cash App heeft gekocht en in de toekomst 40 procent van alle vers gegraven BTC zal absorberen. Volgens Pantera Capital is de trend nog sterker voor PayPal. PayPal handelt zijn nieuwe crypto-divisie af via zijn samenwerkingspartner Paxos met zijn crypto-ruil itBit. Sinds PayPal de Bitcoin-handel heeft geactiveerd, zijn de volumes bij itBit letterlijk geëxplodeerd. Volgens deze gegevens slikt PayPal al bijna 70 procent van alle “nieuwe” Bitcoins. Slechts een klein deel van de 300 miljoen klanten van PayPal heeft al toegang tot de Bitcoin-handel en het aanbod zal pas in 2021 voor iedereen wereldwijd beschikbaar zijn.

Dit resulteert in het volgende beeld voor Pantera Capital: Twee nieuwe marktpartijen alleen al slikken de totale productie van alle versgemalen Bitcoin en het aanbod zal binnenkort niet meer voldoende zijn om de dorst van PayPal en Square te lessen. Het natuurlijke resultaat zou dan een sterkere stijging van de prijs van BTC zijn, met sommige investeerders die hun Bitcoin aanbieden, die al lang op Hold inzetten en wachten op nieuwe allerhoogste punten.

Een ander interessant feit: Als we het hebben over het hoogtepunt van de Bitcoin, meestal vastgesteld op de 20.000 dollar van december 2017, wordt één detail vaak vergeten. In een aantal landen hebben valutadevaluaties er al voor gezorgd dat Bitcoin nieuwe hoogtepunten heeft bereikt in de respectievelijke nationale valuta. Voorbeelden hiervan zijn Turkije, Rusland, Zuid-Afrika, India, Brazilië, Argentinië, Nigeria en Venezuela. Hier is de psychologisch belangrijke all-time high nauwelijks een obstakel voor verdere stijgingen van de BTC-prijs.

Conclusie: Voorspelling ziet US$ 37.000 als de volgende tussenstop voor Bitcoin

De analisten van Pantera Capital vinden nog meer argumenten voor een duurzame bull ride op Bitcoin: In de statistieken over zoekopdrachten op Google is Bitcoin nog ver verwijderd van de records van de winter van 2017/18. In termen van marktkapitalisatie blijft Bitcoin achter bij het belang ervan in vergelijking met grote bedrijven. En midden in het marktrapport strooide Pantera Capital een prognose uit op basis van historische grafieken: Volgens dit rapport zou Bitcoin al op 37.000 dollar moeten worden geciteerd, zonder enige dreiging van oververhitting van de markt.

We merken op: Voorspellingen voor de “digitale gouden” Bitcoin stapelen zich op, die zeer logisch gestructureerd zijn en niet over de schreef gaan. De impulsen per Bitcoin, die voortkomen uit het lakse monetaire beleid en PayPal zien als een game-changer, zien geen grote obstakels voor een stierenmarkt. Maar de psychologie van de markten suggereert ook: wat er gebeurt als BTC zijn recordhoogte van 20.000 dollar bereikt, is onzeker, althans op korte termijn, want dan komt Bitcoin in voorheen onbekende prijsregio’s terecht.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*