Ripple (XRP) maakt momenteel naam met grote prijswinsten en de trend wordt onderstreept door de aanstaande lancering van de DeFi Token Spark. Want wie XRP in zijn bezit heeft, kan bij de lancering van Spark Token Spark Token claimen door een Airdrop.
Als een feniks uit de as heeft Ripple (XRP) de afgelopen dagen een bovengemiddelde prijswinst geboekt, en het is nu duidelijk dat een van de redenen hiervoor de op handen zijnde lancering is van een netwerk genaamd Flare met een overeenkomstige inheemse token genaamd Spark. Flare heeft zich ten doel gesteld om Smart Contracts en daarmee DeFi toegankelijk te maken voor XRP. Om het project vanaf het begin op een solide basis te plaatsen, werkt Flare nauw samen met Ripple-dochteronderneming RippleX (voorheen Xpring), die externe XRP-initiatieven ondersteunt. Het resultaat is een programma dat heel aantrekkelijk lijkt: op 12 december 2020 komen de meeste “particuliere” XRP’s in aanmerking voor minstens één Spark per XRP in een Airdrop.
Achtergrond bij Flare en Spark
Volgens haar zelfbeschrijving wil Flare een netwerk zijn dat geoptimaliseerd is voor Smart Contracts en een concurrent van Ethereum worden. Immers, 75 procent van de marktkapitalisatie van crypto-valuta’s kan daar in het beste geval indirect worden gebruikt voor Ethereum en Smart Contracts. Flare wil dit probleem oplossen door de beproefde Ethereum Virtual Machine (EVM) voor Smart Contracts te integreren, maar dan wel met een ander, nieuw protocol (Federated Byzantine Agreement (FBA)) en Spark als native token in te stellen. Verwacht wordt dat de schittering aanzienlijk krachtiger zal worden in snelheid en doorvoer dan het huidige etherische systeem en ook punten zal scoren door middel van lagere tarieven. Ethereum, de spil van de bloeiende DeFi-sector, zal dus rechtstreeks worden aangevallen.
Om de voorsprong op het gebied van vertrouwen en gebonden kapitaal in ETH en ERC-20 penningen in te halen, moeten Flare en Spark echter een zo succesvol mogelijke start maken. Daarvoor hebben ze XRP in de schijnwerpers gezet, een oude munt die weer op de derde plaats staat bij de grootste crypto’s met een marktkapitalisatie van op dit moment meer dan 30 miljard dollar. Vonkenmunten zullen later automatisch XRP kunnen spiegelen, in een verhouding die afhankelijk is van de marktsituatie. Er worden 100 miljard Spark gegenereerd en er bestaan dus evenveel als XRP. Maar er zijn slechts ongeveer 45 miljard XRP in omloop, de rest staat vast als reserve bij Ripple. Flare wil dus ook beginnen met 45 miljard XRP en bereidt een spectaculaire dropping voor.
Claim Spark door XRP – dit is hoe het werkt
Flare wil het voor XRP-eigenaren gemakkelijk maken om hun eerste Spark te krijgen. Een momentopname van alle XRP-adressen wordt gemaakt op 12 december 2020. Dit is de basis voor de Airdrop van 45 miljard Spark. De adressen van Ripple en enkele voormalige Ripple oprichters/medewerkers zullen worden verwijderd, evenals die van de crypto-uitwisselaars die de Airdrop niet willen ondersteunen. De resterende activa komen in aanmerking voor Spark en een verhouding van 1:1 voor de Airdrop zou de theoretische ondergrens zijn, maar in werkelijkheid zou deze zeker worden overschreden. Het claimen van Spark uit de privé-portemonnee is technologisch nogal veeleisend en wordt hier uitgelegd. Flare raadt aan om automatisch en ongecompliceerd toegang te krijgen tot Spark via crypto-uitwisselingen en XRP die daar in accounts zijn opgeslagen. Hier is de lijst van crypto-uitwisselingen die deelnemen aan Spark’s airdrop. De eenvoudigste optie is eToro.
Conclusie: XRP gaat DeFi met Spark and Flare
Uiteraard is er geen garantie dat Flare en Spark succesvol zullen zijn in de DeFi-sector als een echt alternatief voor het Ethereum-ecosysteem. Het idee om zich te richten op XRP en samen te werken met Ripple zal echter een enorme potentiële gebruikersbasis aantrekken. Wie toch in het bezit is van XRP, neemt niet het risico om ook voor de Spark te zorgen waar hij recht op heeft. Of het nog steeds de moeite waard is om XRP voor Spark’s Airdrop tegen de huidige prijs te kopen, is een andere vraag. Dit zal door de markt worden beantwoord wanneer Flare en Spark na 12 december in de praktijk worden gebracht.
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply