DeFi is het onderwerp van het uur in de cryptoscene, en investeerders ruiken hier grote kansen op winst. Yearn.finance heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende DeFi-platforms en de bijbehorende token YFI profiteert hiervan. Dus hoe werkt Yearn.finance in de praktijk?
Een goede één miljard US dollar in crypto-valuta’s wordt momenteel beschouwd als kapitaal dat vastzit in Yearn.finance, wat bewijst dat dit platform een belangrijke rol speelt in de DeFi-sector. Parallel hieraan heeft YFI, als de governance-token van Yearn.finance, een snelle prijsontwikkeling doorgemaakt en wordt het actief verhandeld op de grote cryptobeurzen. Yearn.finance (YFI) zet zich in om DeFi (Decentrale Financiering) zo gemakkelijk mogelijk toegankelijk te maken voor investeerders. Op de nette startpagina staan zes verschillende punten, die we hier kort zullen toelichten:
1. dashboard: Hier laat Yearn.finance u duidelijk zien hoe uw investeringen zich ontwikkelen.
2. Vaults: is het hart van Yearn.finance. Hier kunt u saldi in verschillende crypto’s opslaan, zoals Chainlink (LINK) of Ethereum (ETH). Het protocol van Yearn.finance gebruikt deze liquiditeit om een zo hoog mogelijk rendement te genereren door middel van geautomatiseerde strategieën. Dit wordt niet alleen bereikt door middel van rendementslandbouw, maar ook door het investeren van kapitaal in nieuwe penningen, die vervolgens met winst worden verkocht. Afhankelijk van het bedrag van uw beleggingen bij Vaults ontvangt u uw winstaandeel, dat wordt uitgekeerd in de gedeponeerde cryptovaluta.
3. Earn: Dit is de strategie waarmee yearn.finance is begonnen. Stabiele munten zoals Tether (USDT), DAI of USD Coin (USDC) worden geaccepteerd als deposito’s en geïnvesteerd in kredietprojecten zoals Compound (COMP) of Aave (LEND). Yearn.finance bekijkt voortdurend waar de hoogste rentes kunnen worden bereikt en hoe de toevoeging van substantiële liquiditeit de markt kan beïnvloeden. Vergeleken met de Vaults op Yearn.finance is het risico lager, maar dat geldt ook voor de winkansen.
4. Zap: Hier sluit Yearn.finance aan op het Curve-platform en maakt zo het omwisselen van crypto’s of aandelen in Vaults mogelijk zonder hoge kosten.
5. Cover: Dit is de verzekeringssectie van Yearn.finance, waar u beleggingen kunt verzekeren of kapitaal kunt verstrekken voor een verzekering tegen rente.
6. Stats: Hier kunt u snel een overzicht krijgen van hoe de Vaults en andere programma’s van yearn.finance zich ontwikkelen en welke bedragen daar als liquiditeit worden gestort. U vindt dus aanwijzingen over welke aanbiedingen voor u interessant kunnen zijn.
Welke rol speelt YFI in yearn.finance?
YFI is ontworpen als Yearn.finance’s governance token en stelt u in staat om deel te nemen aan het bepalen van de koers van het platform. 30.000 YFI werden oorspronkelijk gegenereerd en het is niet gepland om het absolute aantal te verhogen. Het team rond YFI-uitvinder Andre Cronje heeft geen enkele YFI voor zichzelf gereserveerd en er was geen voorverkoop van YFI. Deze details hebben het vertrouwen vergroot. Wie YFI als bestuursmunt heeft en deelneemt aan stemmingen, wordt beloond met een dividend. Tegelijkertijd wordt YFI ook speculatief verhandeld. In principe is YFI uw kans om deel te nemen aan het succes van Yearn.finance.
Risico’s met Yearn.finance
De protocollen in DeFi zijn gebaseerd op Smart Contracts. Als er fouten binnenkomen, is het misschien niet mogelijk deze te corrigeren. Dit is een groot risico bij het beleggen in Yearn.finance. Een tweede risico houdt verband met de complexe beleggingsstrategieën van de Vaults in Yearn.finance, die ook in het geval van marktturbulentie in het rood kunnen glijden.
De YFI-prijs weerspiegelt de ontwikkelingen op Yearn.finance. Als er technologische gebreken in het platform aan het licht komen, zal YFI waarschijnlijk ook onder druk komen te staan. Een ander risico voor YFI is dat de liquiditeit zal migreren van yearn.finance naar andere DeFi-protocollen die een hoger rendement beloven.
Conclusie: Yearn.finance en YFI als uw toetreding tot DeFi?
Yearn.finance en YFI scoren ten opzichte van concurrenten als Uniswap (UNI) of SushiSwap (SUSHI) met een breder scala aan DeFi-instrumenten. Het tweede voordeel van yearn.finance is dat de winst wordt uitbetaald in de gedeponeerde crypto valuta. Met YFI als een zich positief ontwikkelende governance token en dividendbetaler heeft yearn.finance nog een ander vlaggenschip. Het complete pakket maakt het voor u heel eenvoudig om, afhankelijk van uw risicotolerantie, te beslissen in welk veld u wilt instappen in yearn.finance (YFI).
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply