Alvarium: Samenwerking tussen IOTA, Dell en Intel werpt vruchten af

De IOTA Foundation zal binnenkort samen met Dell en Intel het Alvarium-project presenteren. Alvarium is bedoeld om de integriteit van gegevens in het internet der dingen automatisch te controleren en zo ook de rechtszekerheid te garanderen.

Goed nieuws voor IOTA: de waarde van de cryptocurrency is voor het eerst sinds 2018 boven de $1 uitgekomen, waardoor IOTA een van de winnaars van de dag is. Nog beter, deze prijssprong lijkt een solide reden te hebben. Want eerder meldde de IOTA Foundation via een blogpost al aanzienlijke vooruitgang. Het Alvarium-project, dat in het najaar van 2019 van start is gegaan, is zover afgerond dat het op 24 februari met samenwerkende partners Dell en Intel wordt onthuld aan geïnteresseerden en potentiële klanten.

Achtergrond over Alvarium met IOTA

Alvarium is bedoeld als een “Data Confidence Fabric”, wat ruwweg vertaald neerkomt op een structuur voor het vertrouwen in gegevens. U bent dus bezig met het oplossen van een echte uitdaging op het gebied van het internet der dingen (IoT). Want wanneer sensoren en andere gegevensbronnen informatie in een netwerk invoeren, is het belangrijk dat deze wordt gecontroleerd op mogelijke manipulatie of andere inconsistenties voordat zij automatisch worden verwerkt. Voeg daar nog aan toe: In het IoT communiceren apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar.

IOTA heeft met haar Tanglenet al een netwerk dat geoptimaliseerd is voor het IoT en zal naar verwachting in 2021 grote technologische sprongen voorwaarts maken met de IOTA 1.5 en 2.0 versies. Intel en Dell staan op hun beurt, als vertegenwoordigers van de grote computerindustrie, voortdurend in contact en in uitwisseling met fabrikanten van allerlei soorten op het internet aangesloten apparatuur. Dit consortium wil nu met geconcentreerde inspanningen Alvarium in de praktijk brengen.

Een recente whitepaper over Alvarium is hier te vinden en de link naar het Alvarium webinar op 24 februari is hier te vinden. In de aankondiging benadrukt de IOTA Foundation dat Alvarium ook zal voldoen aan eisen van compliance-afdelingen en toezichthouders.

Conclusie: Optimisme bij IOTA

Ondanks alle technisch gerechtvaardigde kritiek op IOTA, lijkt het erop dat er in 2021 eindelijk ook toonbare resultaten zullen zijn. Alvarium met de gerenommeerde partners Intel en Dell belooft niet alleen prestige, maar waarschijnlijk ook mogelijkheden om geld te verdienen. In ieder geval hebben de cryptomarkten het nieuws over Alvarium en IOTA duidelijk beloond en beleggers weer adem laten halen, althans tijdelijk, na een lange droge periode. Of de positieve trend voor IOTA zal aanhouden, valt echter nog te bezien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*