Oudste Amerikaanse bank BNY Mellon biedt klanten Bitcoin en Co.

Geschiedenis: De eerbiedwaardige Amerikaanse bank BNY Mellon breidt zijn portefeuille uit met cryptocurrencies. Bitcoin en Co. zijn steeds meer in trek bij klanten, zei het in een toelichting. BTC sprong toen naar een nieuwe all-time high.

In de nacht naar de vrijdag van vandaag heeft Bitcoin (BTC) voor het eerst in zijn geschiedenis de prijsgrens van 48.000 US dollar overschreden. De reden voor de nieuwe all-time high ligt in New York, waar de depothoudende bank Mellon sinds 1784 in Manhattan is gevestigd. Want BNY Mellon kondigde via een persbericht aan dat het voor eind 2021 cryptocurrencies als Bitcoin aan zijn line-up zal toevoegen. BNY Mellon is de oudste Amerikaanse bank ooit en daarmee een symbool voor het bankwezen in het algemeen. De stap van BNY Mellon kreeg dan ook veel aandacht, zelfs in de internationale media.

Gevestigde financiële wereld kan Bitcoin niet langer negeren

Nog maar een paar jaar geleden was de heersende opvatting in de gevestigde banken en op Wall Street dat Bitcoin een voorbijgaand fenomeen was. Rond de jaarwisseling van 2017/8, met de eerste Bitcoin-hausse, hebben sommige financiële huizen wel ideeën opgesteld over hoe ze konden deelnemen aan de crypto-business. Maar tegen het einde van 2018 was de interesse al weggeëbd en stampten de grote banken hun Bitcoin-projecten uit de grond.

De situatie is nu, begin 2021, totaal anders: Bitcoin, en op sleeptouw enkele belangrijke altcoins, nestelen zich in het midden van de samenleving en worden door velen gezien als een bescherming tegen inflatie en een praktische digitale munt. Dit leidt vrij automatisch tot het feit dat zelfs banken hun gedachten niet langer voor dit onderwerp kunnen sluiten. BNB Mellon wil direct aan de slag door een dochteronderneming op te richten voor digitale beleggingsklassen. Het ziet zichzelf als een pionier onder de grote wereldbanken. In de toekomst zullen BNY-klanten Bitcoin en andere geselecteerde cryptocurrencies net zo gemakkelijk kunnen kopen en verkopen als ze nu aandelen, fondsen en aanverwante financiële instrumenten kunnen kopen en verkopen.

Deze week had Mastercard ook aangekondigd dat het cryptocurrencies zoals Bitcoin volledig zou integreren in zijn betaalsysteem. Andere financiële instellingen en financiële dienstverleners zullen dit voorbeeld waarschijnlijk volgen. Dergelijk nieuws maakt ook duidelijk dat de financiële wereld in de VS er nu vertrouwen in heeft dat het de regelgevingskwesties met betrekking tot cryptocurrencies heeft opgelost. Dit komt omdat BNY, bijvoorbeeld, ook bitcoin zal aanhouden in trust voor klanten, wat andere moeilijkheden oplevert dan effecten of goud.

Conclusie: stijgende vooruitzichten voor bitcoin

Financiële markten worden altijd tot op zekere hoogte gedreven door psychologie, en dus moeten de pro-Bitcoin signalen van Wall Street en vergelijkbare marktplaatsen niet worden onderschat. Tegelijkertijd stellen Mastercard, BNY Mellon en anderen nieuwe klantengroepen open voor Bitcoin, wat op zijn beurt de vraag en de kapitaalstroom doet toenemen. De volgende magische grens van 50.000 US dollar lijkt binnen handbereik voor Bitcoin.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*