Mastercard bereidt directe ondersteuning voor crypto voor

Er staan grote dingen te gebeuren bij creditcardgigant Mastercard: Nog in 2021 zullen zij sommige cryptocurrencies rechtstreeks in haar netwerk integreren en zo ook betalingen via crypto mogelijk maken.

De interesse en vraag naar Bitcoin en Co. laat Mastercard nu niet meer koud: In een blogpost beschrijft de betaaldienstverlener waarom ze al dit jaar cryptocurrencies direct in het assortiment van Mastercard gaan opnemen. Want of je nu een fanatiek voorstander of een uitgesproken scepticus bent van cryptocurrencies – niemand kan het toenemende belang van digitale valuta in het betalingsverkeer nog ontkennen. Daarom werken ze hard om aan de vraag van klanten te voldoen en binnenkort sommige cryptocurrencies volledig te integreren in het netwerk van Mastercard, zei hij.

Tot nu toe geeft Mastercard wel creditcards uit in samenwerking met cryptobedrijven als Wirex en BitPay. Maar fiat blijft circuleren in het netwerk van Mastercard, en handelaren ontvangen uiteindelijk ook fiat. Crypto-activa worden omgezet in traditionele valuta’s voordat ze bij Mastercard in de betaalketen worden ingevoerd. Dit is waar Mastercard nu de beslissende stap wil zetten naar Bitcoin en sommige Altcoins. Want in de nabije toekomst zullen handelaars ook rechtstreeks crypto kunnen aanvaarden en zullen klanten ook rechtstreeks in crypto kunnen betalen. Mastercard wil zijn klanten de uitdaging van het betrouwbaar bedienen van verschillende blockchains uit handen nemen. Deze zullen dan vermoedelijk in staat zijn om hun muntstukken gemakkelijk op te slaan en te beheren in een gemakkelijk te gebruiken portemonnee.

Welke cryptocurrencies zal Mastercard ondersteunen?

Mastercard noemt in de blogpost alleen Bitcoin bij naam en verwijst daarnaast naar stablecoins, die over het algemeen bewezen hebben waardevast en wettelijk toegestaan te zijn. Als het gaat om de keuze van de cryptocurrencies waarmee Mastercard dan zal lanceren, zijn veiligheid en regelgevingskwesties van groot belang, zei hij. Het is nu al duidelijk, zei hij, dat van de honderden altcoins die circuleren, slechts enkele de test van Mastercard zullen doorstaan.

Bij PayPal zijn het Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) die vanaf eind 2020 naast Bitcoin geïntegreerd zullen worden. Als het op stablecoins aankomt, is Tether (USDT) als marktleider waarschijnlijk een optie. De vraag naar de toekomstige cryptoportefeuille van Mastercard is intrigerend omdat de altcoins die uiteindelijk worden geselecteerd een boost kunnen verwachten in termen van bekendheid en positief imago. Bovendien zou Mastercard, als clearing house in betalingen, zelf ook reserves in crypto kunnen opbouwen.

Conclusie: Mastercard handelt cryptovriendelijk

In zijn aankondiging stelt Mastercard traditionele fiatvaluta’s en cryptocurrencies in feite gelijk – “het zou jouw keuze moeten zijn, het is jouw geld”, zegt het. Wat omzet en werknemers betreft, zitten Mastercard en PayPal ongeveer op één lijn. Dit geldt ook voor Visa, de derde van de zeer grote en mondiaal hebzuchtige Amerikaanse financiële-dienstenbedrijven. Of Visa het zich nu kan veroorloven om crypto nog veel langer te verwaarlozen, is dus waarschijnlijk geen theoretische vraag. De voortekenen zijn goed dat we er in 2021 aan gewend zullen raken om in het dagelijks leven rechtstreeks met toonaangevende cryptocurrencies te kunnen betalen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*