Deutsche Telekom breidt haar engagement ten aanzien van Chainlink en Co.

Deutsche Telekom verdient nu crypto door haar deelname aan het ecosysteem van Chainlink (LINK) en is nu ook betrokken bij FLOW. Meer cryptocurrencies zouden kunnen volgen, zegt het.

Toen Deutsche Telekom aankondigde in de zomer van 2020 een knooppunt voor Chainlink (LINK) te exploiteren, ging het nieuws er bijna aan. Maar wat blijkt: de actie van dochteronderneming T-Systems Multimedia Solutions was geen druppel op een gloeiende plaat, maar het startsein voor grootschaligere verbintenissen in de crypto-industrie. Want nu is T-Systems opnieuw een samenwerking aangegaan, dit keer met FLOW, de token en blockchain van Dapper Labs. In een persbericht beschrijft Telekom dat het ook een knooppunt en verdere infrastructuur voor FLOW zal leveren. Dapper Labs is op zijn beurt het bedrijf achter CryptoKitties en NBA Top Shot, een crypto-game voor de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

Via Twitter linkt T-Systems naar Amerikaanse mediaberichten die duidelijk maken dat de blockchaindivisie van de Telekom-dochter zich sneller ontwikkelt dan verwacht. Volgens het rapport is het bedrijf nu een van de grootste spelers in Chainlink en biedt het 51 verschillende datakanalen aan. Real-time prijzen van andere cryptocurrencies, buitenlandse valuta en grondstoffen zoals goud en zilver zijn bijzonder in trek. Deze worden vervolgens via Chainlink geleverd aan klanten zoals Synthetix SNX. Toen T-Systems begon bij Chainlink, was het op kleine schaal. Maar toen kwam de DeFi boom en een “hel van een rit” begon, volgens een verantwoordelijke. Binnen korte tijd was schaalvergroting noodzakelijk.

Tegelijkertijd rees de vraag hoe de crypto’s boekhoudkundig correct in de balansen moeten worden opgenomen. Een oplossing werd gevonden met Bankhaus Scheich als makelaar en de crypto custodian Finoa. De complexiteit van de taak blijkt ook uit het feit dat T-Systems Ethereum (ETH) moet kopen om delen van de activiteiten bij Chainlink te kunnen betalen. Bij FLOW, daarentegen, zullen tokens in de toekomst worden gegenereerd door staking. Kortom, T-Systems Multimedia Solutions heeft nu een afdeling waar crypto een monetair goed is, geen speelgoed.

Conclusie: Deutsche Telekom met innovatiekracht voor de crypto-industrie

Blijkbaar overweegt T-Systems zich ook al aan te sluiten bij projecten als Polkadot (DOT), Tezos (XTZ) en Ethereum 2.0. Dergelijke grote ecosystemen profiteren van de wereldwijde infrastructuur van T-Systems voor online toepassingen wanneer zij met hen samenwerken. En voor T-Systems werpt de moed om zijn betrokkenheid bij de crypto-industrie serieus en doelgericht na te streven, blijkbaar financieel vruchten af. Het hoeft niet altijd Bitcoin te zijn, merken experts op met het oog op Tesla’s recente inzet voor BTC.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*