Ampleforth Governance Token (FORTH) genoteerd op Coinbase en Binance

De Ampleforth Governance Token (FORTH) is toegevoegd aan de portefeuille bij toonaangevende cryptobeurzen Binance en Coinbase Pro, veelbelovende aandacht. Ampleforth is een DeFi-project.

De Ampleforth Governance Token (FORTH) staat momenteel op 300+ van de top cryptocurrencies per market cap, en is op het eerste gezicht niet bepaald een hete kandidaat voor een notering op Coinbase Pro. Maar midden vorige week kondigde Coinbase toch aan dat het FORTH opnam op zijn Pro-versie. En op vrijdag, Binance volgde het voorbeeld via Twitter en heeft sindsdien Ampleforth Governance Token ook toegevoegd aan haar notering. Het is belangrijk het verschil op te merken tussen FORTH en AMPL, die beide Ampleforth in hun naam hebben gespeld, maar de basis vormen voor het DeFi project vanuit twee verschillende richtingen.

Achtergrond over FORTH, AMPL en Ampleforth

Ampleforth (AMPL) is een DeFi token dat gebruikt wordt om liquiditeit te verschaffen in het Ethereum (ETH) ecosysteem. De speciale draai hier is dat terwijl AMPL verondersteld wordt te bewegen rond de $1 benchmark als een stablecoin. Maar het protocol stemt prijscorrecties automatisch af op Bitcoin (BTC), waardoor AMPL theoretisch efficiënter is voor gebruik in de DeFi ruimte dan in US dollar gedekte stablecoins. Aldus biedt AMPL een alternatief voor het DeFi, waar de US-dollar de voornaamste benchmark is. Het concept van Ampleforth brengt echter ook een voortdurend veranderend aantal circulerende AMPL met zich mee, aangezien hun hoeveelheid wordt aangepast aan de marktprijzen.

Dit is waar FORTH in het spel komt als de Ampleforth Governance Token (FORTH). FORTH is ontworpen om te stemmen over wijzigingen aan het Ampleforth protocol. Daarbij gaat het om vragen als op welke prijsschommelingen het protocol moet reageren. Een verdeling van de winst in Ampleforth zou ook denkbaar zijn via FORTH.

Waarom vermelden Coinbase en Binance FORTH?

Coinbase Pro heeft onlangs meer dan een dozijn grote DeFi tokens van 1Inch tot Uniswap (UNI) tot Graph Protocol (GRT) aan zijn portefeuille toegevoegd en gaat verder op deze koers met FORTH. Wat de Amerikaanse concurrent Coinbase kan, kunnen wij al heel lang, denkt Binance meestal. Het blijft dus spannend om te zien welke van de twee de competitie zal winnen als de leidende handelsplaats voor Ampleforth Governance Tokens. Bij lagere volumes, Coinbase Pro en Binance zijn momenteel op gelijke hoogte voor FORTH.

Kortom: hoort FORTH thuis in een beleggingsstrategie?

Ampleforth AMPL, of liquidity token, heeft zeker potentieel met zijn fundamenteel andere begrip van de definitie van een stablecoin. Als het doel om aanzienlijke liquiditeit te verzamelen onder AMPL wordt bereikt, zou de Ampleforth Governance Token FORTH ook aan aantrekkelijkheid kunnen winnen en in prijs kunnen stijgen. Maar het is vooral waar hier, zoals met andere DeFi projecten: Zonder de bereidheid om naar een andere aanpak van de financiering te kijken, zoals in dit geval, wordt het risico voor investeerders in FORTH even bovengemiddeld geacht als de kans op winst.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*