ApeCoin (APE) nummer één onder Metaverse tokens na prijssprong

Ongeveer zes weken na zijn debuut is ApeCoin (APE) nu al het belangrijkste Metaverse token in termen van marktkapitalisatie. De reden voor de recente prijsrally van ApeCoin is de aanstaande lancering van Otherside.

ApeCoin (APE) heeft sinds zijn beursdebuut op 17 maart een golf van succes gekend. Alleen al in de laatste zeven dagen is de prijs van ApeCoin met ongeveer 30 procent gestegen, waarbij APE momenteel wordt verhandeld tegen iets minder dan 20 Amerikaanse dollar. Dit geeft ApeCoin een marktkapitalisatie van 5,6 miljard Amerikaanse dollar, waarmee APE een plaats in de top 30 van belangrijkste cryptocurrencies veiligstelt.

Een metaverse genaamd “Otherside” wordt verondersteld te ontstaan rond ApeCoin en daarom wordt APE vaak vergeleken met munten als Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) en Decentraland (MANA). Deze zogenaamde Metaverse tokens zijn in zwang sinds Facebook zichzelf in het najaar van 2021 omdoopte tot Meta en verklaarde dat het miljarden zou pompen in de ontwikkeling van zijn virtuele wereld.

Metaverse Otherside van ApeCoin van zaterdag met eerste acties

Maar de reeds gevestigde cryptoprojecten Decentraland en Sandbox met hun bestaande metaverses zien nu de nieuwkomer ApeCoin hun donder stelen. Toch heeft ApeCoin tot nu toe niets concreets opgeleverd, afgezien van plannen en het inmiddels beroemde NFT-project Bored Ape Yacht Club erachter. Daar komt vanaf zaterdag (30 april) verandering in, zo bevestigt Yuga Labs, het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club, via Twitter en Retweet. Dan zal het “avontuur aan de andere kant” beginnen, zeggen ze. Blijkbaar zal er bij de start van Otherside de mogelijkheid zijn om exclusieve NFT’s per opbod te kopen. Aangezien ApeCoin de nationale munteenheid zal zijn op Otherside, zullen deelnemers ook APE nodig hebben. Grote interesse in Otherside lijkt dus de drijvende kracht achter de positieve prijsontwikkeling van ApeCoin – die zich onderscheidt van een nerveuze en eerder min-trendige algemene cryptomarkt.

Het lijkt er dus op dat het concept van Yuga Labs om zijn projecten aan elkaar te koppelen en toegevoegde waarde te bieden, weer werkt, althans op dit moment. Degenen die een van de 10.000 NFT’s van Bored Ape Yacht Club bezitten, hebben reeds gratis APE toegewezen gekregen en kunnen nu opnieuw bij voorkeur NFT’s van Otherside claimen. Deze methodologie, evenals andere eigenaardigheden rond ApeCoin, heeft echter al tot enige kritiek geleid.

Conclusie: ApeCoin – vluchtige hype of duurzame investeringsmogelijkheid?

Het overkoepelende thema van de Metaverse is nog maar net begonnen, zo blijkt uit enquêtes. Of het nu gaat om werken of gamen – steeds meer mensen kunnen zich voorstellen dat zij in de toekomst veel tijd zullen doorbrengen in online werelden. ApeCoin en Otherside staan nu voor een eerste test om te zien of zij punten scoren met hun idee van een bijzonder coole en exclusieve metaverse.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*