ApeCoin (APE): ontwikkelaars hinten op een metaverse voor de vallende ster

ApeCoin (APE) maakte een vliegende start toen het een paar dagen geleden zijn beursdebuut maakte. Nu zijn er hints dat ApeCoin een native token zal worden in zijn eigen metaverse met populaire NFT-projecten.

De cryptoscene heeft een nieuw onderwerp ontdekt: want het NFT-project Bored Ape Yacht Club heeft niet alleen onlangs de handelsmerkrechten op CryptoPunks verworven, maar kort daarna ook een eigen cryptocurrency gekregen met ApeCoin (APE). ApeCoin maakte een beursdebuut dat gepaard ging met een hoop hype, ook al was het helemaal niet duidelijk waar APE eigenlijk goed voor zou zijn. Maar nu heeft Yuga Labs, het cryptobedrijf achter de kosmos Bored Ape Yacht Club, een preview gepubliceerd van waar ApeCoin naartoe gaat.

“Tot ziens aan de andere kant,” schrijft Yuga Labs op een grillige videoclip. En deze “Otherside” wordt mogelijk gemaakt door ApeCoin. De teaser wordt begeleid door de psychedelische rockklassieker “Break on Through (To the Other Side)” uit 1967 van The Doors, die iconisch is geworden en onomwonden drugs- en borderline-ervaringen beschrijft. Piepklein en surrealistisch is ook wat Yuga Labs kort presenteert op ApeCoin en “Otherside”. Het hoofdpersonage is een geanimeerde vertegenwoordiger van de Bored Ape Yacht Club die tijdens het vissen een fles uit het water vist en er een flinke slok uit neemt. Onmiddellijk daarna beginnen hemel en aarde te bewegen en begint een wilde tocht. Een mix van onderzeeër- en ruimtecapsule-races door – aan boord figuren uit zes prominente NFT-projecten met Cool Cats, CryptoPunks, CrypToadz, Meebits, Nouns en World of Women. Natuurlijk wil de coole aap van Bored Ape Yacht Club deze richting volgen met de hulp van ApeCoin.

De 90-seconden durende comic clip voor ApeCoin wekt spontaan de honger naar meer, en een neonlicht met “FOMO” (“fear of missing out”) is een dringende herinnering om Otherside met ApeCoin niet te missen. Dit FOMO-logo is ook te vinden op een nieuwe homepage van Animoca Brands. De game studio is bekend om zijn grafische en creatieve werk aan The Sandbox (SAND) en Axie Infinity (AXS), twee van de meest succesvolle bestaande blockchain games en metaverse tokens. Ze werken aan een “geheim project” met ApeCoin en Bored Ape Yacht Club, had Animoca Brands een paar dagen geleden aangekondigd op Twitter.

ApeCoin en Otherside – flitsende metaverse aan de horizon

Je moet het Yuga Labs en ApeCoin al nageven: De coole en stijlvolle reclamecampagne voor een aankomende Metaverse Otherside roept anticipatie op; het brengt een levenshouding over. De grote namen uit de NFT scene doen de rest. Als wat de teaser belooft later interactief online kan worden ervaren met ApeCoin, krijgen we een Metaverse die zijn eigen accenten legt en grafisch recht voor zijn raap speelt. Vroege investeerders in Pixelmon hebben onlangs echter pijnlijk moeten ervaren hoe snel enorme scheuren ontstaan tussen idee en realiteit in NFT-projecten.

Conclusie: ApeCoin (APE) – nu instappen of geduldig zijn?

Tot nu toe is er nog niets uitgelekt over wanneer Otherside zou kunnen lanceren (hoogstwaarschijnlijk in een beta-versie) en als het werk van ontwikkelaars en grafisch ontwerpers nog maar net begonnen is, zal de lancering niet snel komen. Trouwens, de “305” in de video en op de startpagina is een verwijzing naar Miami en rap en moet niet worden gelezen als een datum. Tegelijkertijd is het duidelijk dat de campagne voor Otherside en ApeCoin met Bored Ape Yacht Club bedoeld is om de belangstelling voor APE hoog te houden en investeerders aan te trekken. Gemeten tegen andere Metaverse tokens zoals Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND), lijken APE’s prijscurve en marktkapitalisatie nog steeds veel opwaarts potentieel te hebben – maar dan opnieuw, ApeCoin heeft ook nog geen Metaverse als veldtest online.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*