Ripple (XRP): CEO Garlinghouse uit scherpe kritiek op Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)

De hoop stijgt bij Ripple dat het als winnaar uit de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal komen. CEO Brad Garlinghouse, ondertussen, is over het algemeen kritisch over het agentschap en ziet het als schadelijk voor de economie.

Nieuws over de vaak als mijlpaal beschouwde zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP): enkele dagen geleden heeft de rechtbank in New York de moties van het agentschap om de rechten van verdediging van Ripple (“fair notice defence”) in te perken, opnieuw verworpen, zoals blijkt uit de tussentijdse uitspraak. Dit detail, dat van belang is vanuit het oogpunt van juridische deskundigen, was de afgelopen maanden steeds meer op de voorgrond getreden. Het gaat er ook om of de SEC Ripple op tijd had gewaarschuwd dat een verkoop van XRP aan goedkeuring onderhevig zou kunnen zijn. Het kernonderwerp van de procedure is de klacht van de SEC, die XRP als effecten classificeert en wil bewijzen dat Ripple wist van een vergunningsplicht bij de verkoop van XRP in 2013 en 2014, maar deze negeerde.

Ripple ziet zich op dit punt toch al duidelijk vrijgesproken door haar eigen bewijsmateriaal en bracht onlangs documenten over eerder juridisch advies in het proces in. De rechter acht nu opnieuw bewezen dat de SEC Ripple ongewoon laat had moeten informeren over mogelijke zorgen over XRP. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft nu in een tv-interview gereageerd op de ontwikkelingen en viel de SEC principieel aan.

Ripple CEO: SEC brengt concurrentievermogen Amerikaanse economie in gevaar met crypto rechtszaken

Garlinghouse zei dat de laatste beslissingen van het hof niet alleen een succes waren voor Ripple als bedrijf, maar ook voor de crypto-industrie als geheel. Dit komt omdat de SEC steeds duidelijker probeert haar bevoegdheden uit te breiden naar crypto en de industrie te controleren. Maar terwijl zij voor de rechter op een mislukking stuit, wordt het concurrentievermogen van deze “kritische” industrie voor de VS aangetast. Het toont aan dat de SEC uit de pas loopt met delen van de Amerikaanse regering en het standpunt van regelgevers in andere grote economieën, aldus Garlinghouse.

Volgens hem is de SEC er niet in geslaagd om in een vroeg stadium een duidelijk kader voor de crypto-industrie te creëren. Ripple en andere bedrijven zouden daar nu de dupe van worden. De SEC past strikte procedures toe en slaagt er toch, net als regelgevers elders, niet in duidelijk uit te leggen welke regels eigenlijk van toepassing zijn op de crypto-industrie. Garlinghouse zei dat de VS er belang bij zou moeten hebben om zichzelf te bewijzen als pionier op het gebied van crypto, net als bij de snelle verspreiding van het internet 20 jaar geleden. De crypto-industrie is innovatief en nergens anders dan in de VS wordt XRP beschouwd als een waardepapier dat bijzonder streng gereguleerd moet worden.

Conclusie: Rippe steeds optimistischer voor XRP – SEC in beeld

Met zijn aanval op de SEC heeft Garlinghouse niet alleen bij XRP-beleggers een gevoelige snaar geraakt. Want in feite zijn beleggers en de crypto-industrie de laatste jaren gewend geraakt aan het omgaan met regelgeving, zij het aarzelend, maar op een over het algemeen positieve manier. Ook al lijken nieuwe wetten en bijvoorbeeld belastingregels in eerste instantie een belemmering, op middellange termijn versterken zij het vertrouwen in Bitcoin en Co. en maken zij zo de intrede in nieuwe industrieën en markten mogelijk. Ondertussen blijft de prijscurve van XRP zijwaarts handelen rond 0,80 US dollar. Blijkbaar wil de cryptomarkt zich niet vastleggen op een comeback van XRP voordat er een definitieve uitspraak is in de SEC vs.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*