Aptos (APT) op nieuw record – 350 procent hoger sinds het begin van het jaar

Aptos (APT) begint 2023 met een fantastische rally. Sinds nieuwjaarsdag is de altcoin met 350 procent in prijs gestegen en bereikte ook een nieuwe all-time high van bijna 20 US dollar. Wat drijft Aptos op dit moment?

Aptos (APT) vierde zijn beursdebuut in oktober 2022, maar de munt, die was ontworpen om multifunctioneel te zijn, kreeg bij de lancering veel kritiek vanwege de onevenwichtige tokenverdeling. Daarna was het stil rond Aptos; het faillissement van de cryptobeurs FTX was het dominante onderwerp in de cryptoscene. Maar in het nieuwe jaar 2023 keerde het tij voor Aptos; kort na Nieuwjaar begon APT aan een rally. Sindsdien heeft Aptos ongeveer 350 plus in de prijscurve gezien en gisteren, donderdag, werd een nieuwe all-time high voor APT genoteerd op iets minder dan 20 US dollar. Met een marktkapitalisatie van bijna 3 miljard US dollar heeft Aptos zich nu in de top 30 van cryptocurrencies gewerkt. Zijn hier speculanten aan het werk of heeft APT zijn eigen momentum ontwikkeld?

Analisten hebben opgemerkt dat van de ongeveer 2 miljard dagelijkse handel met APT, tot de helft plaatsvindt op de UpBit cryptobeurs en daar in het ongebruikelijke handelspaar met de Zuid-Koreaanse won. Dit wijst erop dat beleggers hier profiteren van zogenaamde arbitragemogelijkheden, waarbij prijsverschillen voor APT op verschillende handelsplatforms bijna automatisch tot winst leiden. Bovendien heeft ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance onlangs nieuwe liquiditeitspools voor Aptos gecreëerd, die zeer populair zijn en de prijscurve van APT ondersteunen.

Binance heeft zelf nog enkele feiten van zijn analyseafdeling verzameld, die de achtergrond zouden kunnen zijn van de levendige belangstelling voor Aptos en de prijssprong. De positieve beoordeling hier is dat de NFT divisie bij Aptos zich uitstekend ontwikkelt en dat steeds meer bekend wordt dat Move wordt gebruikt als vooruitstrevende programmeertaal in het APT ecosysteem.

Conclusie: Aptos krijgt een voorproefje van de hoge lucht – alternatief voor Solana?

Toen APT een kwart jaar geleden debuteerde, werd vaak gesproken over Aptos als de “Solana-killer”. Hiermee werd bedoeld dat het multifunctionele karakter van APT en de hoge prestaties van het netwerk de beste voorwaarden zijn om met Solana (SOL) te concurreren. De crash van FTX heeft Solana hard getroffen en twijfels opgeroepen over de toekomstmogelijkheden van SOL. Dit zou een andere factor kunnen zijn voor de bloei van Aptos. U als belegger moet er echter ook rekening mee houden dat de tokendistributie van Aptos een zwak punt blijft en dat massale APT’s waarschijnlijk in oktober de markt kunnen gaan binnenstromen wanneer de holdingperiodes voor vroege beleggers aflopen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*