Arbitrum (ARB): Beursdebuut succesvol, airdrop overvol

Arbitrum heeft zijn eigen token ARB gelanceerd. De prijscurve vestigde zich op iets minder dan 1,40 US dollar, wat binnen de verwachte bandbreedte lag. De airdrop van Arbitrum kende echter technische storingen door de grote vraag.

De langverwachte lancering van Arbitrum (ARB) verliep gistermiddag zonder problemen. Layer 2-oplossing Arbitrum lanceerde zijn eigen token via airdrop, waarbij 12,75 procent van alle ARB gratis werd uitgedeeld aan trouwe gebruikers. De prijscurve van Arbitrum bewoog zich snel in een corridor tussen US$1,30 en US$1,50 na een tumultueus eerste uur van de handel. Dit niveau stemt overeen met de optimistische verwachtingen van analisten, die in de aanloop ARB graag hadden vergeleken met Optimism (OP) en prijzen van meer dan 1 US dollar hadden voorspeld voor Arbitrum.

Technische problemen zorgden echter voor ontevredenheid bij de beleggers. De website van Arbitrum, via welke de airdrop wordt georganiseerd, werd soms overspoeld door zoveel aanvragen dat er geen verbinding meer kon worden gemaakt. De Stichting Arbitrum bood via Twitter haar excuses aan voor de problemen, die inmiddels waarschijnlijk zijn opgelost. Uit blockchaingegevens blijkt dat er nog nooit zoveel transacties zijn verwerkt op het netwerk als in de afgelopen 24 uur, en nog nooit waren er zoveel wallets actief op één dag.

Arbitrum is een van de laag 2 oplossingen die het Ethereum (ETH) ecosysteem aanvullen met een eigen blockchain en scoort met lage transactiekosten. Momenteel staat ARB rond de 35e plaats van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van een goede 1,7 miljard US dollar, wat als een succes kan worden beschouwd voor een beursdebuut. Optimism, vaak geclassificeerd als de belangrijkste concurrent van Arbitrum, staat momenteel op de 63e plaats op de ranglijst van de belangrijkste altcoins met een marktkapitalisatie van ongeveer 760 miljoen US dollar.

Conclusie: cryptomarkt klaar voor nieuwe munten zoals Arbitrum

De marktomgeving voor de lancering van nieuwe munten zoals Arbitrum in Q1 2023 wordt gedomineerd door macro-economische onzekerheden, variërend van strenge Amerikaanse regelgeving tot probleembanken. Maar ook dat lijkt beleggers er niet van te weerhouden te investeren in nieuwe cryptocurrencies. Zo is BLUR sinds zijn debuut in februari verrassend stabiel als munt van de gelijknamige NFT-marktplaats, en werd Space ID’s IEO op Binance Launchpad deze week vele malen overtekend. Deze trend moet ook bij Arbitrum met genoegen worden opgemerkt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*