Kunstmatige intelligentie bij SingularityNET, fetch.ai en Co. – AI Token in Trend

Kunstmatige intelligentie (AI) ligt momenteel op ieders lippen dankzij praktische toepassingen als ChatGPT. Cryptocurrencies die reclame maken voor AI in hun projecten profiteren hiervan en zitten duidelijk in de lift.

Of het nu gaat om het produceren van digitale kunst, het schrijven van teksten of zelfs programmeertaken – praktische projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zijn inmiddels dergelijke uitdagingen aangegaan met verbluffende resultaten, waardoor zelfs nerds versteld staan. Wat velen niet weten: Er zijn ook tientallen tokens in de cryptosector die in een of andere vorm reclame maken voor AI en overeenkomstige modules integreren. De analisten van CryptoRank publiceerden deze week een overzicht van toonaangevende AI-projecten op Twitter, en het maakt duidelijk dat vroege investeerders in deze sector bijna altijd goed in de zwarte cijfers zitten.

De lijst van CryptoRank is gerangschikt naar de huidige waarde van AI-tokens in termen van “return of investment” (ROI). Daartoe wordt de oorspronkelijke uitgifteprijs van de onderzochte altcoins vergeleken met de huidige marktprijzen. Volgens de cijfers zijn degenen die bij de start in maart 2019 gevestigde projecten als fetch.ai (FET) in handen kregen, nu ongeveer 4.500 procent omhoog. SingularityNet (AGIX), de AI-munt met het grootste kapitaal, staat zelfs bijna 5.000 procent hoger. In een andere ranking rangschikt CryptoRank bijna 100 altcoins in het kunstmatige intelligentie segment, maar slechts een handvol daarvan bereikt marktkapitalisaties van meer dan 100 miljoen US dollar.

SingularityNet heeft onlangs de aandacht getrokken omdat Tesla CEO Elon Musk via Twitter hintte op interesse. SingularityNET biedt AI als dienst aan klanten op gebieden als daghandel, gezondheidszorg en financiële controle. Cardano (ADA) kondigde onlangs een samenwerking aan met SingularityNet, wat ook bijdraagt aan de opwaartse trend.

Fetch.ai (FET) heeft met kunstmatige intelligentie ook use cases in finance aangeboord en zet nu voelsprieten uit richting leerprogramma’s en grootschalige industrie. In februari 2023 werd een verregaande samenwerking met Bosch aangekondigd, waarbij het grote Duitse bedrijf Web3-technologie met behulp van fetch.ai naar de echte wereld wil overbrengen. Van een eerdere samenwerking tussen fetch.ai en IOTA uit de zomer van 2021 werd na de aankondiging echter niets meer vernomen.

Conclusie: AI in de crypto-industrie zit in de lift

De cijfers van CryptoRank zijn bemoedigend, de AI-trend gaat niet aan de crypto-industrie voorbij en beleggers met een slimme timing hebben al indrukwekkende winsten kunnen realiseren, niet alleen met fetch.ai en SingularityNet. Toch staat alleen AGIX bij de 100 meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, met fetch.ai op ongeveer 120. Hier is dus nog veel ruimte voor verdere koerswinsten in de momenteel toonaangevende AI-altcoins en vermoedelijk ook voor gloednieuwe tokens die nog niet zijn verschenen. Dit maakt het voor beleggers des te belangrijker om het modewoord kunstmatige intelligentie in combinatie met een cryptocurrency zorgvuldig te onderzoeken om te zien of het slechts een hype is of dat er duurzame use cases kunnen ontstaan.

U kunt alle genoemde AI-tokens kopen bij Binance.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*