Arbitrum lanceert donderdag eigen token ARB – hoge verwachtingen

Arbitrum lanceert donderdag zijn token ARB en in de aanloop vragen analisten zich af welk prijsniveau realistisch zou kunnen zijn. Optimisme (OP) wordt vaak als vergelijking gebruikt.

Veel beleggers zullen donderdag (23 maart) al rood hebben gemarkeerd in hun agenda, want dan viert Arbitrum met ARB de lancering en het beursdebuut van zijn eigen token. Bij de lancering zal 12,75 procent van alle ARB’s gratis via airdrop worden uitgedeeld aan actieve gebruikers van Arbitrum en in eerste instantie de volledige pool van ARB’s vormen die kunnen worden gekocht en verkocht. Arbitrum is een Layer 2-oplossing in het Ethereum (ETH)-ecosysteem en wordt vaak vergeleken met Optimism (OP), waar het eigen token sinds juni 2022 op de markt is. Wie op Twitter rondkijkt, komt al snel analisten tegen die uit deze vergelijking willen afleiden welke instapprijzen voor Arbitrum te verwachten zijn.

Zo ziet Average Joe’s Crypto de prestaties van Optimism en Arbitrum in het verleden in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) segment als belangrijkste criterium. Daar heeft Arbitrum, met momenteel 1,8 miljard US dollar TVL, een duidelijke voorsprong op Optimism met 970 miljoen US dollar. Op basis van gegevens van de voorbije week concludeert de analist dat een geëxtrapoleerde prijs van ongeveer 1,84 US dollar per ARB realistisch zou zijn en dat Arbitrum meteen rond de 30 zou moeten staan bij de best gekapitaliseerde cryptocurrencies.

Voorspellingen van bijvoorbeeld Twitter-gebruikers ponz en silto blijven voorzichtiger. Zij zien ARB starten op een niveau rond 1 US dollar en verwijzen ook naar hun ervaring met Optimism. Arbitrum zal pas na verloop van tijd duurzaam aan waarde winnen, stellen zij. Het is belangrijk om in de gaten te houden wanneer er nog meer ARB-tokens worden vrijgegeven en hoe de markten zullen reageren.

Ook Sisyphus op Twitter vindt dit punt cruciaal. Bij Optimism is tot nu toe minder dan tien procent van alle OP’s op de markt en lopen de deadlines vanaf mei 2023 af, zodat er dan regelmatig nog meer tokens in omloop komen. Voor Arbitrum wordt een sterke toename van circulerende ARB’s verwacht vanaf het voorjaar van 2024, omdat de holdingperiodes voor het team en vroege investeerders dan aflopen. Met enige ironie voorspelt Sisyphus dat ARB aanvankelijk rond US$1 zal worden verhandeld wanneer het na de airdrop wordt verkocht. Vervolgens zouden beleggers waarschijnlijk weer Arbitrum inslaan tegen prijzen van 2 US dollar, om zich vervolgens te realiseren dat er pump-and-dump wordt gespeeld.

Conclusie: Arbitrum token ARB onder observatie voor beursdebuut

Blockchain data laat zien: Tussen 650 en 10.250 ARB zullen individueel worden verdeeld voor de airdrop van Arbitrum, en gezien de voorspelde prijzen is dit zeker een leuke ervaring voor gekwalificeerde deelnemers. Wie vanaf donderdag Arbitrum zelf aan zijn portefeuille wil toevoegen, kan misschien leren van andere grote beursdebuten in de afgelopen maanden. Of het nu ging om Aptos (APT), Shimmer (SMR) of BLUR – na de eerste dagen van de handel werden de prijscurves van de nieuwe cryptocurrencies negatief en boden vervolgens het beste moment om in te stappen. Arbitrum (ARB) wordt bij de start op donderdag onmiddellijk genoteerd door Binance en andere toonaangevende cryptobeurzen, wat liquiditeit garandeert.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*